imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: a Shortcutok használata


Az iOS 12-ben bemutatkozott a shortcutok, az az a gyorsbillentyűk funkció, ami lehetővé teszi hogy Siri segítségével automatizált műveleteket hajtsunk végre. Lássuk, hogyan is fog működni!

Az automatizálás nem újdonság az Apple eszközeinek rendszereit illetően. Gondoljunk például az Automatorra, amivel hasonlóképp gyűjthetünk csokorba funkciókat és algoritmusként futtathatjuk őket. Vagy ott van iPhone-on a Workflow, amiről korábban mi is beszámoltunk. Külső fejlesztésből alkalmazásként indult, amit végül felvásárolt az Apple, tulajdonképpen szeptembertől ezt fogja leváltani a Siri shortcutok funkció.

Ezzel a natív megoldással számos gyors gyombot konfigurálhatunk be. Az olyan apróságoktól kezdve, mint az értesítésküldés az időjárásról az olyan bonyolultabb műveletekig, mint az automatizált üzenetküldés, naptárbejegyzések, teendők listája és a többi. Szerencsére a beállítása sokkal egyszerűbb volt, mint a Workflow alkalmazásban.

A konfigurálást a Beállításokban tehetjük meg és a Shortcut appban kezelhetjük. A meglévőket a My Shortcuts fülön érhetjük majd el, az elemekre koppintva pedig szerkeszthetjük vagy törölhetjük azokat. Az új shortcutokhoz nemcsak algoritmikus parancsokat rendelhetünk, hanem hangutasítást is köthetünk az adott művelethez. Ennek köszönhetően mindegy, hogy milyen akcentussal vagy mennyire helyes angol kiejtéssel szólunk Siri-hez, pontosan tudni fogja, hogy mit szeretnénk elérni.

Aki lemaradt volna a WWDC erre vontakozó részéről, az az alábbi videón visszanézheti a bemutatót:

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!