imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: Szülői felügyelet az online térben, avagy lecsap a Képernyőidő


Az iOS 12 számos új funkciót és izgalmas újdonságot hoz az iPhone tulajdonosok életébe. Nincs ez másképpen azokkal a szülőkkel sem, akik tudatosan igyekeznek szemmel tartani gyermekeik képernyő előtt töltött idejét az iOS eszközeiken keresztül.

Az új operációs rendszerben a szülői felügyelet lehetőségei és a korlátozások kezelése is megváltozott. Nem csak a funkciók kerültek áthelyezésre, de át is nevezték őket. Fusd át velünk az új beállítási lehetőségeket és azt, hogyan kezelheted a család eszközeit az iOS 12-vel.

A szülői felügyelet funkció korábban “Korlátozások” néven futott, és a Beállítások → Általános menüpont alatt lehetett engedélyezni. Az új rendszerben ez a lehetőség egy teljesen új formában köszön vissza, amit ma már Képernyőidőnek hív az Apple.

Így éred el a szülői felügyelet és korlátozások funkciót az iPhone és iPad készülékeiden, ha már telepítetted az iOS 12 béta verzióját:

  1. Nyomj rá a Beállításokban a Képernyőidőre
  2. Ha első alkalommal nyitottad meg a menüt, akkor a képernyőn fel fog ugrani egy „Set up as a Parent” opció, kattints rá
  3. Kövesd az utasításokat és állítsd be a neked legmegfelelőbb beállításokat (Limitek, Tartalmak és Adatvédelem, illetve állíts be egy kódot)
  4. Ha bármikor változtatni szeretnél a beállításokon, akkor ezt megteheted a Beállítások→ Képernyőidő menüpont alatt

Alternatív megoldásként távolról is irányíthatod az iCloud-fiókodhoz kapcsolt eszközöket a „Családmegosztás” funkcióval. Kövesd a Beállítások → Neved → Családmegosztás → Screen Time lépéseket és figyelj oda arra, hogy a gyerekeid mennyi időt töltenek a kijelző előtt.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!