imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 12: zeneszám keresése dalszöveg alapján


Az iOS 12 bétájában már elérhet az a funkció, ami zenekedvelők tömegeinek fogja megszépíteni az életét: a Zene alkalmazásban ezentúl kereshetünk majd dalszöveg alapján is. Nézzük, hogyan működik!

Biztosan mindenkinek ismerős az a szituáció, amikor csak foszlányokra emlékszel egy dalból, de nem jön a nyelvedre a címe. Több próbálkozás is volt eddig arra, hogyan lehetne megoldást nyújtani erre a problémára: bárki bármit mond, a SoundHound nekem még sosem működött.

Az Apple Music egy hasznos újdonsága lehetővé teszi az iOS 12-ben, hogy dalszöveg alapján keressünk zeneszámokra. Ehhez mindössze néhány egyszerű lépésre van szükség:

  1. Nyisd meg a Zene alkalmazást az iPhone-odon
  2. Koppints a keresőbe és gépelj be egy szövegrészletet a számból
  3. Válaszd ki, hogy az Apple Music albumok, vagy a saját könyvtárban szeretnél keresni
  4. Okézd le és készen is vagy

Ezt követően az Apple Music listázza a találatokat, ha szeretnéd, a teljes dalszöveget is megjelenítheted.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!