imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 8 és iPhone 6 megjelenés dátumok


Közeledik az új iPhone bemutatója, ilyenkor egyre több és több találgatás indul el, hogy mikor is lesz pontosan a bemutató. Augusztus és október köztről már minden dátumot lehet olvasni, nyilván mindenki próbálkozik, aztán vagy bejön vagy nem.

Ha csak találgatnunk kéne, akkor azt mondanánk, hogy szeptember 3-án vagy 10-én lesz egy keynote ahol bemutatják az új iPhone-t, és két héttel később kerül a boltok polcaira a készülék. (Készülékek…) De nem akarunk találgatni, ezért inkább megnéztük, hogy az iOS 8 hogy alakul a korábbi verziókhoz képest. Miért fontos, hogy mikor lesz kész az iOS 8? Azért, mert az iPhone 6 biztosan nem jelenik meg azelőtt, hogy elkészülnének a végleges iOS 8 rendszerrel.

Az alábbi képen láthatjátok, hogy mi volt a menetrend az iOS 6, és az iOS 7 esetében, és ezekhez képest most hogy áll az iOS 8.

ios8upd

Jól látszik, hogy idén kicsit korábban volt a WWDC, ekkor jelent meg az első béta az iOS 8-ból. Az iOS 8 béta 2 menetrendszerűen érkezett, a béta 3 viszont elég nagy csúszással. Majdnem utol is érte az iOS 7 béta 3-at. Az iOS 8 béta 4 behozta a lemaradást, de ha tartani akarják az iramot, akkor a béta 5-nek hamarosan meg kell jelennie. Konkrétan ma. :) Update: meg is érkezett.

Ha ma megjelenik az iOS-ból az ötödik béta, akkor egy pár nappal előzik az iOS 7 és az iOS 6 menetrendjét. (Az iOS 6 esetében ugyan kevesebb béta jött ki, de a fejlesztés időtartama így is szeptember közepéig tartott.) Az iOS 8 béta 5 után elvileg még jön valamikor augusztus közepén egy béta 6, aztán szeptemberben a végleges GM, vagyis Gold Master ami már gyakorlatilag a végleges verzió, és közvetlen ezután érkezhet az iPhone 6. Legalábbis a korábbi iOS béták alapján így kellene lennie.

Az iOS 7 esetében egyébként így nézett ki az iOS béták menetrendje, nagyjából erre lehet számítani idén is.

június 10 (WWDC) beta 1
június 24 – beta 2
július 8 – beta 3
július 29 – beta 4
augusztus 6 – beta 5
augusztus 16 – beta 6
szeptember 10 – Gold Master
szeptember 10 – iPhone 5s bemutató
szeptember 21 – iPhone 5s rajt kilenc országban.

Nagyon izgulni egyébként nem érdemes, gyorsan el fog telni a hátralevő nagyjából egy hónap, és akkor úgyis minden kiderül.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!