imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 8 gyorstipp: kontaktok az alkalmazásváltó menüben


Az iOS 8-ban jelentősen megváltozott az alkalmazásváltó, vagy más néven a multitasking menü kinézete. Mostantól a képernyő tetején megjelenhetnek a kedvenc kontaktjaink, illetve azok, akikkel az utóbbi időben valamilyen formában kapcsolatot létesítettünk.

Az alkalmazásváltó ezen részét az Apple láthatóan úgy találta ki, hogy minden kontaktunkhoz megjelenik egy kis kép. Kép hiányában az ismerősünk nevének kezdőbetűi jelennek meg, ami egyrészt szerintem nem néz ki túl szépen, másrészt nem is teljesen egyértelmű. Érdemes tehát képet beállítani legalább a kedvencekben lévő, illetve a legtöbbet megkeresett ismerőseinkhez.

Ezt többféle módon is megtehetjük, legegyszerűbb a Kontaktok alkalmazásban szerkeszteni az adott névhez tartozó kártyát. Ha itt a szerkesztésre bökünk, akkor a kép helyére koppintva a telefonon lévő fotókból választhatunk képet. Ha gyorsan csinálunk egy fotót az ismerősünkről, akkor ezt a beállítást fordítva is megejthetjük, vagyis ha a Fotók alkalmazásban az adott képet kiválasztva a bal alsó sarokban a megosztás ikonra koppintunk, akkor az alsó sorban lehetőségünk van a képet egy névhez hozzárendelni.

iOs 8 alkalmazásváltó

Most hogy már vannak képeink, ismerkedjünk meg a két kategóriával, amit ezen a részen láthatunk az alkalmazásváltóban. Az Előzmények részen láthatók azok a személyek, akikkel mostanában és gyakran beszéltünk valamilyen formában. Ők a gyakoriság illetve idő szerint balról jobbra csökkenő sorrendben jelennek meg a menüben. Nekem összesen 8 képecske jelenik meg, nem tudom, hogy vajon azért, mert ez a maximális szám, vagy pedig ilyen kevés ismerősömmel tartom rendszeresen a kapcsolatot.

Tőlük balra találhatók meg a kedvenceink. Ők alapesetben nem látszódnak, csak ha fenti sávon balra görgetünk. Itt a sorrend – logikusan – pont fordított, a kedvencek listában a legelső helyen található név lesz az alkalmazásváltó ikonjai között a jobb szélső.

A fenti menüsor viszont testre szabható, abból a szempontból, hogy beállíthatjuk, hogy mely „modulokat” akarjuk látni. Ez az opció eléggé el van rejtve, a Beállítások > Mail, Kontaktok, Naptárak beállításon belül a Kontaktok rész alatt található „Megjelenítés az Alk.váltóban” menüpontban érhető el. Itt az alábbi lehetőségeink vannak: külön-külön ki- és bekapcsolhatjuk a „Telefonkedvenceket”, vagyis a Kontaktokon belüli kedvenceket illetve az „Előzményeket”, ami a gyakran megkeresett ismerőseinket jelenti.

iOS 8 alkalmazásváltó

Ha nem tudtunk megbarátkozni az iOS 8 újításával, vagyis az alkalmazásváltó fenti sorában megjelenő ismerőseinkkel, akkor akár mind a két opciók kikapcsolva teljesen meg is szabadulhatunk ettől a funkciótól. Így nem kell azoknak az ismerőseinknek az arcát bámulnunk, akiket amúgy utálunk, de gyakran kell beszélnünk velük valamilyen formában – egyedileg ugyanis nem lehet neveket elrejteni ebből a menüből.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!