imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 8-ra felkészülni!


Eljött a nagy nap, ma este végre a nagyközönség számára is elérhető lesz az iOS 8. Az Apple mobil operációs rendszerének új verziója rengeteg izgalmas újdonságot tartogat, de lássuk, hogyan vethetjük bele magunkat az iOS 8-ba a lehető leghamarabb!

Az elmúlt évekből kiindulva az új szoftververzió budapesti idő szerint este 7 körül élesítik, ami Cupertinóban reggel 10-re esik. Ekkor a telefonunkon egy értesítés fog megjelenni a fissítésről, de a telepítést kézzel is elindíthatjuk: Beállítások → Általános → Szoftverfrissítés. Addig is még mindenkinek van ideje gondolkodni, hogy melyik új háttérképet állítja majd be, és ha már azzal is megvolnánk, van még néhány dolog, amit érdemes lehet a frissítés előtt meglépni.

Az iOS 8 5. generációs iPod touch, iPhone 4s, 5, 5c és 5s, iPad 2, 3, 4, iPad Air vagy bármelyik iPad mini készülékre lesz telepíthető, és természetesen az iPhone 6 és 6 Plus-ra. Érdemes is frissíteni, hiszen régóta vágyunk néhány funkcióra, ami az új verzióban már teljesen természetes lesz. Ilyen például a letölthető, saját billentyűzet használatának lehetősége, az iCloud Drive és a Family Sharing. De ne feledkezzünk meg a számos apró, de igen-igen hasznos bővítésről sem, ami például a Fotók vagy az Üzenetek használatát érinti. Ráadásul ezúttal a design miatt sem kell aggodalmaskodni, az iOS 7-ben megszokott kezelőlefületet látjuk majd viszont az iOS 8-ban is.

Új iOS, új élet, tartja a mondás, tegyünk hát róla, hogy tisztán és üdén léphessünk át az iOS 8 felhasználók fenséges univerzumába.

Az első küldetésünk, hogy letöröljük azokat az alkalmazásokat, amiket nem használunk. Lézerkard szimulátor? Törlés. 10 soros rubikkocka? Törlés. My Little Pony: Friendship is Magic? Természetesen marad.

Ha az appokkal megvolnánk, jöhet a többi. Zenék, videók, képek: sosem volt még jobb alkalom rá, hogy letöröljünk mindent, ami nem kell. Ezt egyébként megtehetjük a Zene alkalmazásban is, egyszerűen csak csúsztassuk balra a törlésre ítélt zeneszámot, de persze csak akkor, ha nem fog hiányozni. Tiszta iPhone, rendes ház.

Bár a frissítés vélhetően nem jár majd adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Biztonsági mentés készítése iCloud tárhelyünk használatával:

Beállítások → iCloud → Tárolás és biztonsági mentés → Biztonsági mentés

 

iTunes biztonsági mentés számítógépünkre:

Csatlakoztassuk készülékünket a töltéshez is használatos USB kábel segítségével

Kattintsunk a csatlakoztatott készülék nevére

Az Összegzés fülön válasszuk a Biztonsági mentés opciót

Mikor a folyamatjelző csík végig feltöltődött, elkészültünk.

És aki idáig eljutott, és minden küldetést teljesített, az hivatalosan is késznek ítéltetik az iOS 8 telepítésére. Mi már nagyon izgulunk. Ti mit fogtok először kipróbálni?

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!