imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 9 tippek: Adatforgalom


AZ iOS 9 tippek következő részében az adatforgalmunk kezelésének jobb megértése a cél, hiszen ez a legtöbb felhasználó számára problémás kérdés. Az Apple új operációs rendszerében, az iOS 9-ben, a fejlesztők kicsit újragondolták az adatforgalmunkkal kapcsolatos lehetőségeket, hogy minden felhasználó számára úgy működjön, ahogy azt ők szeretnék. Nézzünk is gyorsan a dolgok mélyére, hogy miként minimalizálhatjuk az adatforgalmunkat, illetve, hogy milyen módon érjük el azt, hogy soha többet ne töltsenek be az adatok lassan a készülékünkre.

Az iOS-ben már régóta lehetőségünk van bizonyos adatforgalmat generáló folyamatok és funkciók Wi-fi hálózatra való korlátozására. Ez azok számára lehet különösen előnyös, akiknek az előfizetése nem engedi meg, hogy állandóan ezt használják. Előfordulhat olyan is, hogy egy bizonyos adatmennyiség után a szolgáltató plusz díjakat számol fel, ennek árazása pedig messze nem esik a felhasználóbarát kategóriába. Éppen ezért sokan törekednek arra, hogy minimalizálják a szolgáltatón keresztüli adatforgalmat. Mint azt megszokhattuk, akár alkalmazásonként is állíthatjuk, hogy mi használhat és mi nem használhat LTE vagy 3G hálózatot.

Az Apple Music adatforgalom használatát is kikapcsolhatjuk, ezáltal kímélve a havi kvótánkat.
Az Apple Music adatforgalom használatát is kikapcsolhatjuk, ezáltal kímélve a havi kvótánkat.

Azok, akik iOS 9-t használnak viszont egy teljesen új funkcióval is találkozhattak, ami a Wi-fi asszisztens névre hallgat. Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni, ez az új funkció tulajdonképpen arra szolgál, hogy amennyiben gyenge a Wi-fi jel, vagy az iOS 9 szerint túl lassan töltenek be az adatok, akkor a minőség fenntartása érdekében az LTE vagy a 3G hálózatokat is segítségül hívja. Előfordulhat az is, hogy olyan rossz a Wi-fi jel, hogy az iOS ezen funkciója egyszerűen nem is szenved vele, hanem egyből átáll inkább LTE-re. Ez azoknak a felhasználóknak remek funkció, akik nagyobb adatcsomagra fizettek elő, hiszen soha többet nem kell ezzel bajlódniuk. Ennek ellenére a többiek sem lesznek eltaposva, hiszen az Apple biztosított lehetőséget az asszisztens kikapcsolására is.

cellural

Szerencsére nem is rejtették el a fejlesztők a Beállítások legmélyére. Indítsuk el a Beállítások alkalmazást és válasszuk az Mobiltelefon lehetőséget. Itt ha legörgetünk az oldal legaljára, akkor egyből szembetűnik az a kapcsoló, amit kerestünk. Alaphelyzetben a frissítés után ez a funkció éles, tehát ha nem szeretnénk lassú Wi-fi hálózat helyett adatforgalmat használni, akkor kapcsoljuk itt ki. Ezzel megoldódhat az a probléma, hogy a szolgáltató által kiszabott kvótánk túl hamar elfogy. Akik viszont nagy adatcsomagért fizetnek, mindenképp tartsák bekapcsolva, hiszen rengeteg időt spórol meg nekünk a rendszer, hogy egy távolabbi ismert hálózat helyett az LTE-t használja a készülékünk anélkül, hogy el kéne felejtetni a készülékkel a kapcsolatot.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!