imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 9 tippek: E-mailezés felsőfokon


Az iOS 9-ben sok remek lehetőség közül, talán a megújult Mail alkalmazás a legvártabb. Ha belegondolunk már a kezdetektől fogva remek lehetőség volt, hogy az e-mailekhez bármilyen fájlt csatolhatunk. Amikor az első okostelefonok forgalomba kerültek, még az emberek nem is gondolták, hogy szükségük lenne arra, hogy ezt a telefonjukon is meg tudják valósítani. Az igény idővel nőtt, de egy ideig csak a telefonon készített képek átküldését tartották fontosnak. Az utóbbi években viszont – főként a felhőszolgáltatások megjelenésével és elterjedésével – egyre égetőbb kérdés lett, hogy bármilyen kiterjesztéső fájlt tudjunk csatolni, akár az okoskészülékünkről. Éppen ezért kihagyhatatlan új lehetőség volt az e-mailezés kérdése is. Na de nézzük, hogyan is használjuk a megújult alkalmazást.

Elsőre semmi különösebb változás nincs az alkalmazásban. Ha viszont elkezdünk írni egy e-mailt, majd felhozzuk a szövegek feletti menüsávot (mintha beilleszteni szeretnénk valamit), majd az oldalsó nyílra kattintunk, akkor egyből megjelenik egy olyan menüpont, ami azelőtt még soha. A Melléklet beszúrása lehetőség. Biztonsági okokból továbbra sem fogunk tudni a készülékünk belső fájlrendszerében turkálni, de lehetőségünk lesz az összes felhőszolgáltatásban tárolt fájlunkat látni, és onnan beszűrni bármelyiket az e-mailbe.

how-to-attach-file-email-screens-01b

Alapvetően az iCloud Drive-unkban található fájlokat látjuk a menüsáv gombjának megnyomásakor. Ahhoz, hogy más felhőszolgáltatásból válasszunk ki válasszuk a „Helyzetek” (elég érdekesen fordított) menüpontot. Itt kapcsoljuk be a használni kívánt felhőszolgáltatást. Ezután egyszerűen válasszuk a használni kívánt felhőszolgáltatást, majd válasszuk ki a csatolni kívánt fájlt. Ha megvagyunk, akkor már tényleg nincs más dolgunk, mint megcímezni és elküldeni az e-mailt. De mi van akkor, ha mi kapunk egy ilyen e-mailt, és menteni akarjuk a fájlt?

how-to-attach-file-email-screens-03

Természetesen az továbbra is igaz, hogy csak úgy a fájlrendszer egy rejtett könyvtárában nem fogjuk tudni eltárolni, de még így is három lehetőségünk van. A kép esetében akár a Filmtekercsbe is menthetjük a megszokott módon, de már segítségül hívhatjuk a felhőszolgáltatásokat is. Ehhez menjünk rá a mellékletbe, ha eddig nem történt volna meg, akkor töltsük le, megnyitáskor láthatjuk az összes használható alkalmazást, de akár a Melléklet mentése gombra kattintva a küldésből már ismert felületen adhatjuk meg a mentés helyét.

how-to-open-email-attachments-screens-01_0 (1)

Na igen, de mi van akkor, ha nem az alapértelmezett iCloud Drive-ba szeretnénk menteni? Ilyenkor az alsó sávon található három pontos ikont választva nézhetjük meg a telepített alkalmazások közül azokat, amik támogatják az adott fájltípus mentését, itt engedélyezzük a kiválasztottat, majd bökjünk rá az ikonra. Bizonyos alkalmazások esetén még rákérdezhet, hogy pontosan melyik fiókba is szeretnénk menteni, de ez csak akkor fordul elő, ha egyszerre több profillal használjuk az adott alkalmazást iOS felületen.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!