imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS 9 tippek: Smileyk mindenhol


Most néhány héten keresztül igyekszünk megosztani olyan tippeket, amelyeket az iOS 9-cel lehet megvalósítani. Főként olyan dolgokról lenne szó, amik tényleg hasznos kiegészítői lehetnek a mindennapi életünknek. A sorozat első tippje viszont ettől egy kicsit különbözik. 

Ez a funkció ugyanis régóta benne van az iOS rendszerében – igaz eddig más néven futott. A Csereszövegre átnevezett funkcióról sokáig találgattam, hogy vajon ezt mikor is fogom használni. Az internet szleng ugyanis már annyira elterjedt, hogy az emberek nagy része megérti, főleg azok akikkel kommunikálok. Ezért nem láttam értelmét annak, hogy a rövidítéseket hosszabban is kiírjam ide. Amióta létezik a Válasz üzenettel funkció, azóta még arra sincs szükség, hogy gyorsan leírjuk valakinek, hogy most éppen miért nem tudunk vele beszélni. Erre ugyanis már kész, megírt üzenetek szolgálnak. Akkor mégis mire lehet használni ezt a lehetőséget?

Ha valaki sokat chatel, akkor már biztosan rendszeresen használ smileykat. Az iOS pedig ebben is a segítségünkre lesz, hiszen az Emoji billentyűzetet hozzá tudjuk adni a többi közé, és így egy listából kikereshetjük a megfelelő emócióikont. Mivel az iOS 9-ben már rengeteg ilyen kis ábra van (spoiler: és az iOS 9.1-ben még több is érkezik!), sok idő lehet mindig kikeresgetni ezeket. Mivel az ember így is gyakran inkább gépeli ezeket, mintsem a billentyűzetről kikeresse, itt tökéletes szolgálatot tesz a Csereszöveg. Ehhez mindössze egyszer kell kicsit több időt rászánni a beállításokra, de később sokat spórol majd meg nekünk.

12022997_877926568923848_984511711_n

Először is, győződjünk meg arról, hogy a Beállításokban, az Általános menüben a Billentyűzeteknél már hozzá van adva az Emoji billentyűzet. Ha nincs, akkor az Új billentyűzet hozzáadása lehetőséggel keressük ki és adjuk hozzá. Visszatérve az Általános, Billentyűzetek almenüben, most a Csereszöveg lehetőséget válasszuk. A móka, ugyanis innen kezdődik.

kep

 

A plusz jellel adjunk hozzá egy új bejegyzést. Itt a kifejezéshez adjuk meg Emoji billentyűzettel a használni kívánt smiley-t. Ezek után adjuk meg a billentyű parancsát. Ha megvagyunk, mentsük el a bejegyzést és adjuk hozzá az összes később használni kívánt mosolygós (vagy éppen szomorú) arcot. Ha ezentúl billentyűzeten lenyomjuk a megadott kombinációt, akkor egyből átváltja az operációs rendszerünk a kívánt ikonra. Ez tehát minden alkalmazásban működik.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!