imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS appot fejlesztenek kontaktlencséhez


Egy a gyógyászatban tevékenykedő cég, az EPGL iOS appot készít “okos kontaktlencsékhez”. Ez már első hallásra is nagyon izgalmasnak tűnik, főleg ha a kiterjesztett valóságban rejlő számtalan lehetőségre gondolunk.

Tim Cook az elmúlt időszakban sokszor utalt a kiterjesztett valóságban (Augmented Reality – AR) rejlő lehetőségekre, és kifejezte az Apple érdeklődését a technológia iránt. Ez némileg szokatlan lehet, mivel a trendek jellemzően inkább a virtuális, és nem a kiterjesztett valóság felé mutatnak. Egyelőre.

Apple

Bár az AR esetében kicsit még nehéz elképzelnünk, milyen lehetőségeket rejt az ágazat, de az EPGL új ötletét megvizsgálva érthetőbb, miért is erre fordítana több figyelmet az Apple CEO-ja.

Michael Hayes, az EPGL elnöke a gyógyászatban szerzett tapasztalatait kötötte össze az Apple-lel, és a kiterjesztett valóságban rejlő hatalmas potenciállal. Egy olyan iOS alkalmazáson dolgoznak, ami az AR felhasználásával képes lenne kiegészíteni a szem által alkotott képet a felokosított kontaktlencsén keresztül.

Tim Cook és az Apple

Hosszútávra tervezünk a kiterjesztett valósággal. Úgy gondoljuk ez egy nagyszerű dolog a vásárlóknak és egy remek üzleti lehetőség.

Az app állítólag alacsony energiaigényű, könnyen beállítható, és a vetített kép képes felvenni a lencse görbületét. Továbbá tiszta látást ígér, és semmiben nem akadályozza a felhasználót.

A módszer leírva nem tűnik bonyolultnak: a lencsékben egy prizmát találhatunk, ami levetíti a képet a retinára, és azokon a területeken, ahol a fény beszűrődése torzul korrigálja azt. Persze a megvalósítás már biztosan nem ilyen egyszerű folyamat.

Az Apple Japánban

Az EPGL állítása szerint az Apple folyamatosan vizsgálja a lehetőségeit és a terjeszkedési módokat a jövőre nézve, hogy komoly résztvevője lehessen a piac bővülésének. Ezt megerősíti az új fejlesztőközpont létrehozása Japánban, és az ott kiépített üzletikapcsolatok, ami elengedhetetlen lesz a mesterséges intelligencia és az AR-ra épülő fejlesztésekhez.

A projekt továbbgondolva a nem látássérült emberek számára is sokat rejthet magában.Gondoljunk egy Google Glass-hoz hasonló eszközre, ami képes lehet annak tudását reprodukálni, vagy akár még felülmúlni is. Mindezt úgy, hogy a külvilág nem is látná, hogy az adott ember “okos szemet” használ. Persze ez rengeteg jogi problémát vet majd fel, de egyelőre ezeken a technológia nélkül még annyira nem kell rágódni.

Apple Health

Természetesen nem az Apple az egyetlen tech óriás, aki szívesen belépne az egészségügyi segédeszközök nem kicsiny piacára. Például 2014-ben a Google már kísérletezett vércukorszint mérésre alkalmas kontaklencsével, amiből készült egy működő prototípus is. Ezt akkoriban gyorsan le is védették.

Apple Watch Health

Jól látszik, hogy a coupertinói vállalat az Apple Watch bemutatása óta egyre több energiát fektet az egészség megőrzésébe és a sportolás elősegítésébe. Talán a jövőben még durvább dolgokat érhetnek el, és a külsős fejlesztők számára is remek lehetőségek nyílnak majd egy egységes rendszer vagy platform megalkotásával. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Forrás: Appleinsider

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!