imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS-fejlesztő oktatóközpontot nyit az Apple Európában


Az Apple egy sajtóközleményben jelentette be, hogy megnyitja Európa első iOS App Development Centerét, ahol kifejezetten az iOS-fejlesztők következő generációjának kívánnak oktatásokat szervezni. A központ egy partnerintézményben lesz Nápolyban, Olaszországban.

A programban több ezer résztvevő számára szeretnének specializált tanfolyamokat és képzéseket biztosítani, melyek elsősorban az iOS-re történő fejlesztés köré épülnek. Az iOS App Development Centerben közvetlenül az Apple-től is elsajátíthatják majd a hallgatók a fejlesztés minden csínját-bínját, illetve az oktatók számára is szeretnének hasznos tudást átadni.

iOS oktatás

A sajtóközleményben azt is olvashatjuk, hogy Olaszország-szerte több partnerrel is tervezik az együttműködést, hogy további lehetőségeket biztosítsanak a diákok számára. Arról azonban nem esik szó a bejelentésben, hogy pontosan ez mit takar, illetve hogy konkrétan hol lesz a fejlesztőközpont, kik, mikor és mennyiért vehetnek részt a tanfolyamokon – az információk tehát meglehetősen hiányosak, a közlemény leginkább egy marketingszöveg. Tim Cook azért beszélt egy kicsit arról, miért tették meg ezt a lépést:

Európa az otthona a világ legkreatívabb fejlesztőinek, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy a vállalkozók új generációjának adhatjuk meg a sikerhez szükséges szaktudást Olaszországban. Az App Store fenomenális sikere járult hozzá ahhoz, hogy Európában több mint 1,4 millió munkahelyet hozott létre az Apple, és korlátlan lehetőségeket nyújt korosztálytól és mérettől függetlenül az embereknek és vállalkozásoknak.

iOS Business

A fenti 1,4 milliós számból 1,2 millió a fejlesztőket, illetve a fejlesztéssel foglalkozó cégek által létrehozott munkahelyeket jelenti, amiben benne van például a takarító is, így egy picit azért fölélő a valós számoknak – főleg, hogy sokan valószínűleg nem csupán iOS-re fejlesztenek. Az azonban tény, hogy az App Store sikerének köszönhetően az Apple eddig több mint 10,2 milliárd eurót (3200 milliárd forintot) fizetett ki az európai fejlesztőknek.

A közleményben kiemelik Olaszországot, miszerint itt különösen élénk a fejlesztői közösség, és 75 ezer munkahely köthető ehhez az iparághoz. Az is kiderül továbbá, hogy az Apple különböző mágnesességgel kapcsolatos megoldásaiban (Smart Cover, stb.) egy olasz cég, a Laboratorio Elettrofisico segédkezett.

Forrás és képek: Apple. Borítókép: FBombMedia

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!