imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS fejlesztői központot indít az Apple Indiában


Ha el kellene utaznom a világ másik végébe, akkor én is megpróbálnám az összes ügyes-bajos dolgomat elintézni a környéken, akkor is, ha két pont között adott esetben 3700 kilométer a távolság. Kína után Tim Cook átruccant Indiába, ahol bejelentették, hogy iOS fejlesztői központot fognak nyitni Bengaluruban.

A fenti távolság légvonalban értendő Peking és Delhi között, de a két ázsiai óriás ugyanolyan fontos az Apple-nek, sőt, India csak most kezd igazán felértékelődni. Miután úgy-ahogy sikerült letudni Kínát egy egymilliárdos befektetéssel, Tim Cook átment a másik jövőbeli óriás Apple-piacra, hogy itt elbeszélgessen azokkal, akik számítanak. A hírek szerint találkozó van kilátásban Narendra Modi miniszterelnökkel is, ahol többek között szóba kerülhet az is, hogy milyen akadályokat kell még leküzdenie az Apple-nek ahhoz (pl. gyártókapacitás létesítése az országban), hogy Apple Store-okat nyithasson, vagy hogy használt (azaz inkább újracsomagolt, refurbished) iPhone-okat árusíthasson az országban. Talán ezeket a nagy prioritású célokat elősegítendő vág bele az Apple, hogy iOS fejlesztői központot nyit Bengaluruban.

Tim Cook és Narendra Modi indiai miniszterelnök egy korábbi találkozó alkalmával.
Tim Cook és Narendra Modi indiai miniszterelnök egy korábbi találkozó alkalmával.

Bengaluru (régebben Bangalore) a dél-indiai Karnataka állam fővárosa, és az Apple sajtóközleménye szerint a maga nemében ez lesz az első ilyen iOS fejlesztői központ. Azért valami hasonlóság biztosan lesz a Nápolyba tervezett európai iOS-fejlesztő oktatóközponttal. Tim Cook így indokolta a döntést:

India ad otthont a leginkább vállalkozó kedvű és vibráló iOS fejlesztői közösségnek a világon. Ezzel az új bengalarui központtal olyan eszközöket akarunk a fejlesztők kezébe adni, amivel még kreatívabb alkalmazásokat hozhatnak létre a világ összes felhasználójának.

Az indoklás további része szerint Bengaluru a mai indiai startup szcéna központja, és jelenleg is egymillió (!) ember dolgozik a régióban a tech-szférában, de a környék egyetemet végzett fiataljainak a 40%-a is valamilyen mérnöki vagy információs technológiai képzést végez el. A legutóbbi, 2016-os második negyedéves pénzügyi adatok kommentálásakor Tim Cook elmondta, hogy India most tart ott, ahol Kína volt 7-10 évvel ezelőtt, tehát az út innen csak felfele vezet, és az ország óriási potenciálokat rejt.

A tervek szerint a bengalurui központot 2017 elején adják át.

Forrás: 9to5MacApple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!