imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS-kompatibilis okosórát fejleszt a HP


Úgy tűnik, az okosórák piaca kezd beindulni. Vagy legalábbis a gyártók azt hiszik, hogy kezd beindulni, mivel úgy tűnik, egyre többen jelentik be a saját megoldásukat. Most a HP van soron, a cég Michael Bastian amerikai divattervezővel állt össze, hogy elkészítsék első okosórájukat.

Az egész állítólag úgy indult, hogy a HP megkereste a Giltet, hogy segítsenek nekik találni egy tervezőt, akivel együttműködhetnek egy okosóra fejlesztése során. A Gilt Michael Bastiant húzta elő a kalapból, aki saját márkái mellett például a GANT-nek is tervez ruhákat.

Értelemszerűen a technikát a HP szállítja, a külsőt pedig Bastian tervezi. A dizájnt a luxusautók belső tere és műszerfala ihlette. Az órának 44 mm-es rozsdamentes acél háza lesz cserélhető szíjakkal. A szíj anyagának választhatunk majd műanyagot, bőrt és gumit.

HP–Michael Bastian okosóra
Kép forrása: Fashionista

Az óra multiplatform lesz, vagyis iOS és Android eszközökkel is működni fog. Windows Phone kompatibilitásról egyelőre nem szólnak a hírek, de nem tartom kizártnak, hogy azt is beleépítik a HP mérnökei az okosórába. Funkciók terén nem sok újdonságra lehet számítani, értesítések érkezhetnek rá (e-mailek, üzenetek), vezérelhetjük távolról a zenelejátszást, illetve időjárás-előrejezést és részvényárfolyam-információkat tud majd megjeleníteni. Technikai specifikációkba egyelőre nem mentek bele, de gyanítom, hogy a jól bevált Bluetooth LE szabványt fogja használni az adatok továbbítására.

A végleges dizájnról sem szivárgott ki túl sok minden, igazából egy render és Michael Bastian vázlatai alapján képzelhetjük el az órát. Az tisztán látszik, hogy a hagyományos óraformát követi a megjelenése, vagyis ebből a szempontból a Moto 360-ra vagy a Withings Activitére hajaz, ami szerintem egyáltalán nem baj, sőt. A megjelenés várható időpontja 2014 ősz, a Gilten lehet majd megvásárolni. Az árról egyelőre nem került napvilágra semmiféle információ.

Jut szembe, ti melyik formátumot preferáljátok, ha már okosóráról van szó? A környezetemben megoszlanak a vélemények, vannak akik inkább a karpánt-formára adják le a voksukat, míg mások – köztük én is – a hagyományos óraformát részesítik előnyben. Egészen kíváncsi vagyok, szavazzatok! :)


surveys & polls

Forrás: Fashionista. Borítókép: Hypebeast.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!