imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iOS-re is megjelent a Google Slides


A Google iOS-re kiadta saját irodai szoftvercsomagjának harmadik tagját, a prezentációkészítő Slides alkalmazást. Ezzel iOS-en teljessé vált a csomag, az Apple iWork vagy a Microsoft Office megoldásához hasonlóan. Emellett frissült a másik két irodai alkalmazás, a Docs és a Sheets is.

Az itthoni idő szerint tegnap este megjelent app a webes felületről megismert Slides funkcióit tartalmazza, vagyis létrehozhatunk és szerkeszthetünk prezentációkat, illetve megoszthatjuk azokat mással megtekintésre vagy szerkesztésre. Az alkalmazás a csomag többi tagjához hasonlóan tud magyarul is, illetve offline módban is használhatjuk, vagyis nincs szükség folyamatos internetkapcsolatra. A prezentációkat közvetlenül az iPhone-ról vagy iPadről is lejátszhatjuk.

Google Slides

További fontos funkció, hogy a Slidesszal közvetlenül szerkeszthetünk Microsoft PowerPoint formátumú prezentációkat is, illetve a Google többi irodai alkalmazása is frissült, vagyis a Docs-ban sem kell konvertálgatnunk a Word .doc kiterjesztésű fájljait, és a Sheets is megeszi az .xls-eket. Ez korábban működött már a webes felületen és Androidon is, szóval csak az iOS-verziókban számít újdonságnak.

A Slides kiadásával a Google felzárkózott az Apple és Microsoft mellé, vagyis mostantól ők is kínálnak teljes értékű irodai szoftvercsomagot iOS-re. Nem hittem volna, hogy csak a Microsoft Office évekig húzódó megjelenése után teljesedik ki a Google csomagja, de úgy tűnik, Mountain Viewban sem sietnek el mindent. A Google Slides ingyenesen tölthető le az App Store-ból. A

Microsoft Office akkor ingyenes, ha csak megnézni akarunk fájlokat, a szerkesztéshez szükségünk lesz egy Office 365-előfizetésre, az Apple iWork csomagja pedig ingyenesen jár minden újonnan vásárolt iOS eszközhöz. Innentől kezdve tehát már szinte semmi nem állhat az útjába annak, hogy egyszerűbb irodai munkák esetén kiváltsuk a számítógépet egy iPaddel.

Google Slides letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes)

Forrás: Google Drive Blog. Képek: Google.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!