imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPad-automata jelent meg egy egyetemen


Philadelphiában egész érdekes találmányt helyeztek ki egy helyi egyetemen. A Drexel Egyetem és a Philadelphiai Szabad Könyvtár közös erővel bemutatott egy eddig még nem látott fejlesztést: egy iPad-automatát. A gépben 12 iPad áll rendelkezésre, melyeket mindösszesen egy kártya lehúzásával kölcsönözhetnek ki az egyetem diákjai és a helyiek.

Az egyetem egyébként nem először fog bele ilyen kaliberű projektbe, hiszen ők kezdték el először használni a hasonló elveken működő MacBook-automatát is. A lényeges különbség, hogy a MacBook-automata esetén a szolgáltatást csak a diákok és a tanárok vehették igénybe 5 óra időtartamra, amit később kiterjesztettek 24 órára, míg az iPad verzió esetében akár a helyi lakosok is kikölcsönözhetnek egy iPad készüléket. A készülék 4 óra hosszat lehet az ember kezei között, majd a 4 óra leteltével vissza kell azt szolgáltatni.

ipad-kiosk-checking-out-ipad

A philadelphiai Mantua és Powelton lakosai a szolgáltatást úgy vehetik igénybe az egyetemen, hogy a Philadelphiai Szabad Könyvtár-kártyájukat lehúzzák a gépen, és a lehúzástól számított négy óra áll a rendelkezésükre, hogy használják az iPadet. A diákok pedig ugyanennél a gépnél a Drexel azonosítókártyájukkal tehetik meg ugyanezt. A felhasználóknak továbbá a személyes adatok miatt sem kell aggódniuk, mivel minden adatunkat törli az automata, amint visszahelyezik a helyére az iPadet.

Az iPad Air 2-ket egyébként előtelepítve lehet kikölcsönözni. Az előtelepített alkalmazások segítenek majd a tanulásban, információk keresésében, videó- és képszerkesztésben, a művészetek megismerésében és a digitális történetmesélésben. Persze szórakoztató alkalmazások is helyet kaptak az alapvető alkalmazások között, mint például újságok, játékok, de akár filmkölcsönző programok is.

Az iPadre letöltött alkalmazásokat gondosan válogattuk össze, hogy támogassuk a gyerekek, fiatalok és felnőttek digitális műveltségének fejlesztését.

Eme kijelentése mellé Siobhan A. Reardon – a Philadelphiai Szabad Könyvtár igazgatója – még hozzátette, hogy az egyetemmel való olyan közös projektjeik, mint például a kiépített hotspotok, nem csak a tanulók, de a lakosság érdekeit is szolgálják. sjcpllaptop

Ha egy kicsit utánajárunk a dolognak, akkor kiderül, hogy ez a szerkezet már hosszú ideje üzemel máshol is, például St. Joe Állami Közkönyvtárban. A gépet ott még tavaly januárjában állították ki, és valószínűleg azóta is gond nélkül üzemel. Az elv itt is ugyanaz, de a kölcsönzés csak 3 óra erejéig ingyenes. Ha az időt túllépjük, minden megkezdett óra után 1 dollárt kell fizetnünk.

Persze a Drexel Egyetemen sem áll meg itt a fejlesztés. Az egyetem dékánja további lehetőségeket keres, amivel segítheti a helyi lakosoknak és az egyetem hallgatóinak az ismereteik bővítését. Szerinte a legfontosabb, hogy az emberek megtanulják, hogy találhatnak rá információkra, hogyan tanulhatnak maguktól, és hogyan kezelhetik magabiztosan a különböző információforrásokat.

Forrás: Drexel Blog

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!