imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPad Pro lesz az új iPad Air


Gyakorlatilag készpénznek vehetjük már, hogy az Apple egy márciusi keynote-on új termékeket mutat be. Az iPhone 5se bemutatása mellett, lesz egy vadi új iPad Air is amit már igen rég nem frissítettek, és most új információk láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk.

Az iPad Pro megjelenéséig az iPad Air volt az Apple tabletjeinek zászlóshajója, de mivel 498 napja nem frissült az Air, mostanra igen nagy szakadék keletkezett a Pro és közte. Itt az ideje tehát egy jó kis iPad Air frissítésnek, és 99 százalék, hogy nem is kell most már sokat aludni, hogy megérkezzen az új Air. Vagyis az új Pro…

airpro

Legalábbis a 9to5mac-es Mark Gurman szerint nem lesz többé iPad Air, vagyis lesz, csak átkeresztelik és iPad Prónak fogják hívni. Mark Gurman szavaira érdemes odafigyelni, ugyanis igen jó forrásokkal rendelkezik, többször is bebizonyította, hogy egy-egy új termék megjelenése előtt szinte hajszálpontosan meg tudja jósolni, hogy milyen újdonságok várhatóak.

pencil

Gurman szerint biztosan érkezik egy új iPad a mostani Air méretében, tehát 9,7 hüvelykes kijelzővel, és iPad Prónak hívják majd. Ez persze nem jelenti azt, hogy megszűnik az iPad Air, mindössze annyi történik, hogy az Apple nevet változtat majd. Gurman azt is tudni véli, hogy az új iPad megkapja az Apple Pencil támogatást, a Smart Keyboardot, és természetesen az iPad Próból megismert, brutálisan gyors A9X processzort is, amit a tesztünkben is, és azóta is imádunk. A külső is megváltozik majd, pontosan ugyanúgy néz majd ki mint az iPad Pro, és a négy sarokban elhelyezett hangszóró rendszert is viszontláthatjuk majd. Gyakorlatilag pontosan azt fogja tudni mint a jelenleg is kapható iPad Pro, mindössze kisebb méretű kijelzővel. Ha ilyen lesz, márpedig teljesen biztosak lehetünk benne, hogy Gurman nem a vakvilágba találgat, hanem belsős infókra támaszkodik, akkor teljesen logikus, hogy az Apple átkeresztelje, és Pro jelöléssel lássa el a 9,7 hüvelykes iPadet. Mondjuk eddig elmondhattam, hogy iPad Prót használok, mostantól azonban majd hozzá kell tennem a méretét is. Az Apple-től egyébként sem lenne ez szokatlan lépés, más termékcsaládok esetén is szeretnek két féle méretben gondolkozni, azonos név alatt. Ott van például a 13″-15″-ös MacBook Pro, 21″-27″-es iMac, iPhone 6s-6s Plus, 11″-13″ MacBook Air.

cover_ipad

Az árazásról és a belső tárhelykapacításról természetesen még nem tudunk semmit, de igen valószínű, hogy a mostani iPad árakban érkezik majd a 9,7 hüvelykes iPad Pro, és remélhetőleg a 16 GB-os modell is megszűnik ahogy az iPad Pro esetében is. Valószínűsíthetően az iPad Air 2 és az iPad Air közül valamelyik megszűnik, tehát valahogy így néz majd ki az iPad modellcsalád:

iPad Pro 12,1 – 799 dollártól
iPad Pro 9,7 – 499 dollártól
iPad Air – 399 dollártól
iPad mini 4 – 399 dollártól
iPad mini 2 – 269 dollártól

Az Apple bemutatója március 21-ére várható és ahogyan azt már megszokhattátok mi közvetíteni fogjuk az eseményt. Érdemes lesz velünk tartani, mert az új iPad mellett, sok más bejelentés is várható. iPhone 5se, iOS 9.3, Apple Watch OS 2, és bár új Apple Watch nem lesz, de új szíjak bemutatása biztosan lesz, és esetleg új Mac gépek érkezésére is lehet számítani Intel Skylake procival.

vajon-lesz-Apple-keynote-marciusban-2
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!