imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPad Pro tipp: ezekkel a billentyűkombinációkkal gyorsabban megy a szövegszerkesztés


Az Apple kortárs számítógépe megannyi területen felhasználható. Ilyen például a szövegírás, amit megtehetünk Pagesban vagy akár Wordben is. Most olyan billentyűkombinációk következnek, amikkel egy iPad Pro és egy Smart Keyboard birtokában gyorsabban megy majd a dokumentumok szerkesztése.

Arról, hogy az iPad Pro valóban képes-e helyettesíteni egy MacBookot megoszlanak a vélemények. Hordon néhány hónappal ezelőtt utánajárt ennek a kérdésnek, és azt találta, hogy ha nem is minden felhasználási területen, de az iPad Pro alapvető feladatokra bőven alkalmas. A szövegszerkesztés is ide sorolható, ami a dedikált billentyűzetnek és az iOS 11-nek köszönhetően felveszi a versenyt a teljesértékű számítógépekkel.

Főleg akkor, ha elsajátítod azokat a shortcutokat, amiket a laptopodon is nap mint nap használsz. Az alábbi listában betűstílusra vonatkozó betűkombinációk szerepelnek, illetve a betű méretét is megváltoztathatjuk ezek segítségével. Gyakorlatilag a Maces billentyűkombinációk nagy része működik iPad Prón is Pagesben vagy Wordben. Íme néhány gyakran használt ezek közül:

• Félkövér: Command (⌘)+ B
• Dőlt: Command (⌘) + I
• Aláhúzott: Command (⌘) + U
• Betűméret növelése: Command (⌘) + + (plusz)
• Betűméret csökkentése: Command (⌘) + – (mínusz)
• Formázás másolása: Command (⌘) + Option (⌥) + C
• Megjegyzés hozzáadása: Command (⌘) + Shift (⇧) + K
• Keresés: Command (⌘) + F
• Szószám mutatása: Command (⌘) + Shift (⇧) + W
• Vonalzó mutatása: Command (⌘) + R
• Dokumentum készítése: Command (⌘) + N

A billentyűkombinációk alkalmazásonként eltérnek, de ha lenyomod a Commandot, akkor elővarázsolhatod a működő shortcutok listáját. Ha ismersz olyan billentyűparancsot, ami nem szerepel a fenti listában, de hasznos és sokszor használod iPad Prón, írd meg kommentben!

Billentyűkombinációkat nem csak alkalmazásokban használhatunk, kereshetünk vele például a Spotlightban, appot válthatunk, vagy visszaugorhatunk a főképernyőre. Az erről szóló korábbi cikkünket itt tudod elolvasni.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!