imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPad Prót kapnak az NHL edzők és bírók


Az Apple és a National Hockey League, az Amerikai Jégkorong Liga megállapodása szerint, ezentúl iPad Prók és Macek fogják segíteni az edzők és a bírók munkáját. Az idei szezonban a rájátszástól, az októberben kezdődő szezonban pedig a bajnokság teljes ideje alatt Apple-termékeket láthatunk majd a kispadokon.

Az NHL idei újdonsága, hogy a hokicsapatok edzői a pálya széléről pontosabb képet kaphatnak az eseményekről azáltal, hogy monitorokon elemezhetik a játékosok teljesítményét, illetve a bírói döntéseket. A jelenlegi szezonban néhány csapatnál bizonyított az újonnan bevezetett technológia, ennek újabb mérföldköve pedig, hogy az Apple és az NHL próba megállapodást kötöttek egymással. A rájátszás során 3-3 iPad Pro kap helyet a padokon.

668298580.0

 

Az eredeti megállapodás a következő szezonra köttetett, de az újdonság olyan jónak bizonyult, hogy mindenképp szerette volna a liga már a jelenleg folyó szezonban is állandósítani az Apple eszközeit, ezért a rájátszásba bejutó csapatok munkáját már az iPad Prók fogják segíteni. David Lehanski, az NHL üzleti fejlesztésért felelős alelnöke kiemelten fontosnak tartja, hogy a megállapodás által gyorsabban és precízebben dönthetnek a bírák, ami a rájátszás szituációiban a csapatok és szurkolók javát fogja szolgálni, és segít a kétes szituációk gyors megoldásában.

Az egyhangú véleményünk az, hogy ez ténylegesen az edzők és a bírók segítségére lesz, ami gyorsabb és pontosabb döntéseket fog eredményezni.

Az amerikai profi jégkorong liga és a cupertinói cég megállapodása hasonló ahhoz, amit néhány néhány éve az NFL és a Microsoft kötött egymással, habár az akkori próbálkozás kudarcba fulladt, miután az idén is Super Bowl győztes New England Patriots csapat fellázadt a Surface tabletek ellen. A kulcsszituációkban előforduló folyamatos technikai problémák miatt a csapat vezetőedzője kijelentette, hogy a játék során használt tabletek nem nyújtanak megfelelően konzisztens teljesítményt, ezért visszatér a hagyományos módszerekhez.

Az ügyet azzal a jelenetsorral fejelte meg, amikor is a kispad szélén földhöz vágott egy Surface-t. Persze nem Belichick volt az egyetlen, aki kiakadt az akadozó tabletre, később többen is felemelték a hangjukat a témában. Akkor a Microsoft hálózati problémákra hivatkozott. Az nem tisztázódott, hogy ki hibázott, az viszont biztos, hogy a valós időben történő visszajátszáshoz komoly szakemberek munkájára van szükség ahhoz, hogy stabil és megbízható képet kapjanak az edzők és a bírák az éppen folyó játékról.

Az Apple valószínűleg tanult a Microsoft baklövéséből, és az is egészen biztos, hogy nem túlságosan emelte a Surface tabletek népszerűségét a földhöz vágós incidens. Ha a mostani tesztidőszak sikeresnek bizonyul, akkor októbertől induló teljes szezonban iPad Prókat láthatunk majd a pálya mellett, és remélhetőleg olyan edzőket, akiket nem bosszantanak fel a technikai viszontagságok.

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!