imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPad Próval készült a Logan mozifilm plakátja


A Magyarországon is épp csak hogy mozikba kerülő Loganről egy igazán érdekes tény derült ki, ami nem is annyira a filmhez kapcsolódik, inkább annak reklámjához.

Egyáltalán nem szokatlan azt hallani, hogy egy mozifilmet Macintosh gépen vágnak Final Cuttal, vagy egy világsláger a Logic Pro X segítségével születik meg. Sőt, most már az sem újdonság, ha néha címlapfotó készül egy iPhone 7 Plusszal, vagy valaki csupán csak az Antarktiszra megy vele pingvineket fotózni. Azonban most egy, a közvélemény számára megosztott eszközről bizonyosodott be, hogy megfelelő kezekben tényleg alkalmas profi felhasználásra. A végeredmény pedig: a Logan című film hivatalos plakátja.

C59mSUgUsAMeeAR-780x623
Ezzel az óriásplakáttal hirdetik a Logant a Times Squaren

A szabadúszó grafikus, Dave Rapoza a 20th Century Fox és az IMAX megbízásából készítette el a Logan óriásplakátját. Ehhez elmondása alapján csupán egy iPad Prót és a Procreate nevű alkalmazást használta fel. Először egy – ahogy a moziba kerülő filmeknél az lenni szokott – álló tájolású képet alkotott, majd a stúdió kérésére ugyanezt megcsinálta fekvő tájolással is. Ez a plakát jelenleg is a Time Square kellős közepén díszeleg, arról már nem is beszélve, hogy az USA-ban március 3-án rajtoló film eddig nagyon jól teljesít, az első hétvégén 237,8 millió dollárral zárultak a kasszák.

Forrás: Cult of Mac

C4osFKEUoAEVLk7
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!