imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPad tipp: az osztott képernyő használata


A nagyméretű kijelzőnek köszönhetően iPaden akár két alkalmazást is futtathatunk egymás mellett, így nem gond a multitasking. Az osztott nézetet több módon is életrekeltheted, ezeket vesszük most sorra!

Az Apple az iOS-ben tovább tökéletesítetette az iPades osztott képernyős módot, ami jól jöhet, ha például egyszerre nézegetnél videókat és böngésznél a neten vagy tanulás közben kiraknád a Spotify lejátszási listát is kijelzőre. Ennek több módja is van.

Slide over

Nyiss meg egy alkalmazást, majd ragadj meg egy másikat a Dockról. Húzd a képernyőre, ekkor a az előző app elé tudod tudsz helyezni egy második alkalmazást. Ez főleg iMessage vagy Messenger ablak esetén előnyös. Ezt akkor is megteheted, ha két alkalmazás Split view nézetben fut.

Split view

A módszer ugyanaz, mint az előbbi esetben. Az appot a Dockról húzd a képernyő bal vagy jobb szélére. Ha Slide over nézetben nyílik meg az alkalmazást, akkor az alsó fület húzd felfelé. Ebben a nézetben futtathatunk egymás mellett Safarit és egy Térképet.

 

Kép a képben

Ha videót nézel, akkor minimalizálhatod az ablakot, így tovább böngészhetsz közben Safariban vagy megnyithatsz más alkalmazást. Akár FaceTime hívás közben is használhatod a kép a képben nézetet. Ehhez a a kijelző sarkára kell koppintani a minimalizáló ikonra.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!