imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az októberi Keynote meghívói

Kövesd velünk az eseményeket!

iPad tipp: erre is használhatod a némító gombot


Az iPhone ikonikus némítógombját mindenki ismeri. Ezzel a pöcökkel, amit a régebbi iPadeken is megtalálunk tudunk minden kimenő hangot lehalkítani. Van azonban egy ősi rendeltetése, amit talán még nem ismertél eddig.

Az első iPad megjelenésekor a némító gombként vagy némító pöcökként ismert kapcsoló eredetileg nem ezt a célt szolgálta. Ugyanis az iOS 4-ben ez elforgatásgátlóként volt használatos, majd egy későbbi verziófrissítésben már választhatóvá tette az Apple azt, hogy mire szeretné használni a user. Később pedig csakúgy, mint iPhone-on a némítás volt az elsődleges rendeltetése, a rendszer is így ismeri alaphelyzetben.

A lehetőség a választásra a mai napig megmaradt, már amelyik iPaden még rajta van ez a pöcök. A Beállítások > Általános fülön a Az oldalkapcsoló használata a következőkhöz: szekcióban adhatjuk meg, hogy a pöcköt Forgatás zárolásra vagy Némításra akarjuk használni. Ez a trükk kizárólag iPaden működik, iPhone-on hiányzik ez a beállítási lehetőség.

Kifutó MacBook Pro modellek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!