imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPad tipp: kurzor mozgatása a billentyűzet segítségével


Az iPad mérettől függetlenül sokoldalú eszköz, hiszen mobileszközként is eléggé intuitív, illetve számítógépként is meglehetősen funkcionális. Az átmenet pedig olykor szokatlan. A kurzor mozgatása pont egy ilyen furcsa, rejtett gesztus, pedig nagyban megkönnyíti a dokumentumokban történő navigálást.

iPhone-on mindenki ismeri a nagyító effektust, ezzel tudunk ugrálni a betűk között gépelés közben. Ez iPaden ugyanígy működik, viszont a hatalmas képernyőnek köszönhetően ezen van annyira kényelmes az írás, hogy akár egy Word vagy Pages dokumentumot is könnyen megszerkeszthetünk rajta. Ha hosszabb paragrafusok vagy oldalak között szeretnénk navigálni, akkor az egyujjas belekoppintás elég kényelmetlen, de létezik egy másik gesztus, amit kevesebben ismernek.

Az iPad billentyűzete egy szövegmezőben lényegében Trackpadként is használható. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy két ujjal hosszan lenyomva tartjuk a billentyűzet bármely részét. Ekkor a gombok kiosztása eltűnik. Ha az ujjunkat elkezdjük mozgatni, akkor a kurzorral villámgyorsan tudunk a sor végére, vagy épp a lap aljára ugrani. Ezzel már sokkal egyszerűbb bánni. Ha még nem ismerted, legközelebb mindenképp próbáld ki!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!