imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPaden szarvasgombát enni, most komolyan?


Alig kezdődött el az év, és máris elég erős hírek érkeztek nyugatról. Egy San Francisco-i, három Michelin-csillagos étterem úgy gondolta, új szintre helyezi a fúziós konyha fogalmát.

Annyira uborkaszezon van ma, hogy egészen a bulvár legsötétebb bugyraiból tudunk csak hírekkel szolgálni. Nem is baj, kiváló alkalom ez arra, hogy kitekinthessük a világ sajátos kulturális szokásaira, és az iPadek végtelen felhasználási lehetőségére.

HelplessVastBantamrooster

Képzeld el, hogy egy tehetős üzletember vagy. Egy fontos meeting miatt ellátogatsz San Franciscóba, ahol egy fantasztikusan jó üzletet sikerült kötnöd. Boldog vagy, elégedett, és egyre gazdagabb. Úgy gondolod, hogy a jeles napon megérdemelsz egy kis gasztronómiai kényeztetést. Elmész tehát a környék egyik nívós éttermébe, a Quince-be, ami nem mellesleg Michelin-csillagot is kapott. Hármat.

Ha ez nem lenne már önmagában is non plus ultra, akkor ezen a kiváló helyen fehér szarvasgombát kérsz. Ó igen, a híres szarvasgomba. Aminek kilója olyan 100 és 300 ezer forint között mozog alaphangon. Amit alig lehet megtalálni, ráadásul csak külön erre a célra képzett kutyával. Aminek a szedéséhez is engedély kell. Aminek gyűjtésére legalább olyan szigorú szabályok vonatkoznak, mint az uránbányászatra. Na igen, de hát gazdag vagy, és ez egy különleges nap.

A Quince étterem boros szobája
A Quince étterem boros szobája

Leadod a rendelést, a pincér cinkosan rád mosolyog, végre valakinek érzed magad. Ennél feljebb ember még nem jutott gasztronómiailag, mint ahová te most pár percen belül érkezni fogsz. Várakozol, összefut a nyál a szádban. Nemsokára, messziről látod a büszke pincért közeledni, izgatott arcáról süt: ő már attól is boldog, hogy egyáltalán megfoghatta a nemes étel tányérját. Leplezed izgalmad, de egy félmosoly még így is kiül arcodra. Kihúzod magad, egy úr mégsem eheti görnyedten napi betevő szarvasgombáját.

Végre eljött a pillanat. A pincér léptei már közvetlenül a hátad mögül hallattszanak. Szemed sarkából látod a fehér egyenruha karra feszülő eleganciáját suhanni. Veszel egy mély levegőt, behunyod a szemed. Ebben a pillanatban hallod a tányérod lágy koppanását az asztalon: igen, megjött az étel. Mit étel, ambrózia, az istenek eledele! Most már a tiéd, senki nem veheti el tőled.

ipad-dish-being-carried-to-table

Lassan kinyitod fátyolos szemed. Bizony még kicsit meg is könnyezted a pillanatot. Tisztul a kép, megtalálod a fókuszt, és végre ott áll előtted teljes pompájában:

Egy dzsuvás iPad, amire mindenféle moha és sárdarab van szórva, miközben egy rossz minőségű, durván 480p-s YouTube videó fut rajta, amin egy kutya túrja a földet.

Quince-1

A történet befejezését nyitva hagynám, mint ahogy azt az igazi művészfilmekben szokás. Én most kiszaladok gyorsan egy 200 forintos Trio pizzáért, de az biztos, hogy Retina kijelzőn fogom megenni. Nem vagyok én barbár, hogy majd tányérból, mint az állatok…

Hordon: De szeretnék…

De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer iPadről szarvasgombát enni,
San Franciscóban járni, kelni,
Háromszáz euróért triflát venni.

Míg az ujjaimat nyalogatnám,
iPademet nyomogatnám,
Dicsekednék fűnek, fának,
Mi jó dolga van Hordonkának.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!