imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

iPhone 11 Pro – Az első hónapok leglátványosabb filmjei


Az iPhone aktuális csúcsmodellje lassan négy hónapja kapható. Ennyi idő már elég volt ahhoz, hogy a Youtube népe csodás videókat alkosson vele, mi pedig kiválogattuk a legjobbakat.

A cupertinóiak nem győzik hangsúlyozni az iPhone 11 Pro kamerájának profi mivoltát, így rendszeresen jelentkeznek ügyes bemutatóanyagokkal, melyekről itt és itt az iMagazinon is beszámoltunk. Annyi bizonyos, hogy a zászlóshajónak nem kell szégyenkeznie, ha videózásról van szó: a DXOMARK 2019-es összefoglalójában az év legjobbjának választotta a kategóriában. A reklámoknál és a szintetikus teszteknél azonban többet mond, ha megnézzük, hogy mire mentek a hús-vér felhasználók az új, tripla kamerarendszerrel.

Futottam egy kört a Youtube-on, és igyekeztem kiválogatni az elmúlt hónapok feltöltései közül a leglátványosabbakat. Az alkotásokat akkor is érdemes megnézni, ha fikarcnyit sem izgat az iPhone 11 Pro kamerája, hiszen mindegyik csodás helyekre kalauzol, de a lista végén akad egy meglepetés is.

Andy To- Egy éjszaka New Yorkban

Andy To a telefonos videók koronázatlan királya, aki az elmúlt évben rengeteg lenyűgöző felvételt készített, a legutóbb például a Tokióban forgatott anyaga kapcsán adtunk hírt róla. Azóta ismét visszatért New Yorkba, ahol korábban már az iPhone XR-t is tesztelte, s ezúttal sem okozott csalódást. A videót a gyári kamera alkalmazással rögzítette, a szerkesztés Final Cut Pro X-el történt, a felvételhez nem használt külső lencséket.

Matteo Bertoli – Sequoia National Park

Matteo Bertoli videója az USA keleti partjáról a nyugatira, a nagyvárosi nyüzsgésből a természet lágy ölére repít minket. A Sequoia Nemzeti Park csodás hegyvidéke és gigantikus fenyői rettentő jól mutatnak a felvételeken, az alkotó maximálisan kiaknázta az új, nagylátószögű lencsében rejlő lehetőségeket. Matteo szintén a gyári appal dolgozott, s elmondása szerint nem használt állványt, vagy külső stabilizátort sem.

Sandmarc – Japán

Ezt a videót a Sandmarcnak köszönhetjük, akik szűrőket és lencséket forgalmaznak, így igénybe is vették őket a forgatás során. Én személy szerint nem látok óriási előnyt a többi, Sandmarc-mentes alkotáshoz képest, de a marketinget félretéve ez egy igényes film nem csak a távoli ország szerelmeseinek.

Mark Tabilon – Andalgás a kanadai hegyek között

Mark és felesége egy albertai kiruccanás legszebb pillanatait örökítették meg ezen a videón. Ha eddig még nem jött volna meg a kedved egy kirándulós-fotózós triphez, a házaspár alkotása talán megteszi a hatást. Kanada mondjuk kicsit messze van, de azért akadnak hegyek a környéken is.

Daniel Kouba – Őszi kalandok

A hómentes tél közepén ugyan biztos nem az ősz szépségei hiányoznak a legjobban, de Daniel Kouba filmje így is megér egy pillantást. Az amerikai New Englandban rögzített videón a sok-sok rozsdabarna levél mellett a világ egyik legszebb vízesése is feltűnik. Daniel stabilizátor nélkül, s a gyári appal dolgozott.

Rémálom az Elm utcában

Az őszi andalgás után ugyan hidegzuhanyként hathat, de a Rémálom az Elm utcában 3 újraforgatása mellett nem mehetünk el szó nélkül. A projekt talán legérdekesebb adaléka, hogy a telefont az 1987-es mozi eredeti operatőre, Roy H. Wagner kezelte. Ha kíváncsi vagy, hogy mire képes az iPhone 11 Pro filmes követelmények között egy profi csapattal kiegészülve, akkor ez a te videód.

Ha még nem volt elég a telefonos filmekből, akkor érdemes feleleveníteni néhány hónapja megjelent összeállításunkat is, melyben az iPhone SE-től az iPhone XS-ig mutattunk példákat a mobilos kamerákban rejlő remek lehetőségekre.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!