imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 2018: 4 giga RAM, 10%-kal gyorsabb proci


A Geekbench eredmények közt a minap váratlanul felbukkant egy ismeretlen kódszámú, iOS 12-t futtató eszköz elég bivaly specifikációkkal. Minden bizonnyal a következő iPhone-ról lehet szó…

Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy egyelőre még be nem mutatott készüléket a Geekbench eredmények közt spoilerezi el a specifikációit. Június 27-én a benchmark program eredményei közt feltűnt egy iPhone11,2 modellszámú, iOS 12-t futtató készülék, amely több mint valószínű, hogy az idén szeptemberre várható iPhone-ok valamelyikét takarja.

A mende-mondák szerint az Apple új A12-es processzora, amellett, hogy a világ első tömeggyártott 7 nanométeres csíkszélességű lapkája lehet, már 6 magos kialakítással fog érkezni. Ennek megfelelően pedig természetesen jóval izmosabb is lesz a jelenlegi A11 Bionic chipeknél. Láss csodát, a fent említett rejtélyes készülék a bechmark teszt szerint pont 6 magos processzorral pörög, és történetesen jóval izmosabb eredményeket is hozott az iPhone X-nél. Vajon mi lehet az?

Az ismeretlen modell single-core pontszáma 4 673-ra, míg multi-core eredményei 10 912 pontra lőttek fel. Összehasonlításul az iPhone X egy maggal 4 206, több maggal meg 10 128 pontot tud összehozni ugyanezen teszten. Körülbelül tehát 10%-os gyorsulásról lehet szó a nyerserőt tekintve. Na, nem mintha bárki is keveselte volna a X teljesítményét…

Emellett valószínűleg a GPU is komolyabb fejlesztéseken mehetett keresztül, hiszen a Metal eredmények az iPhone X 15 234 pontjához képest az iPhone11,2 modellszámú készüléknél 21 691 pontra kúszott fel. További érdekesség még, hogy a szóban forgó készülék már 4 giga RAM-mal indul a csatába, ami ugyebár eggyel több, mint a X-nél.

Ebből egyben arra is lehet következtetni, hogy feltehetőleg valamelyik OLED modellt kapta el a teszt, hiszen Ming-Chi Kuo szerint noha mindhárom idénre várható készülék A12-es procival fog érkezni, az olcsóbb LCD-s változat megmarad majd a 3 giga RAM-nál, míg az iPhone X utód és a Plus testvére már 4 gigával érkezik.

Természetesen nem lehetetlen kamu Geekbench eredményeket összehozni, így nem lehetünk benne 100%-ig biztosak, hogy valós pontokat látunk, de John Poole, Geekbench alapító szerint semmi gyanús nincs a mostani találtban.

Tekintve, hogy már az A11 Bionic chip is képes volt nyerserőben felvenni a harcot egy MacBook Próval, valószínűleg nem fogja sok kritika érni az új iPhone-ok sebességét sem…

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!