imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 5 akkumulátorcsere-program


Egy héttel ezelőtt futótűzként ment körbe a híroldalakon, hogy az Apple újabb csereprogramot indított, mely ismét a korai gyártású iPhone 5 készülékeket érinti.

Mivel a legtöbb oldal nem hozta le pontosan az eredeti Apple felhívást sem, ezért úgy gondoltuk itt az ideje, hogy megírjuk pontosan mit is jelent ez a visszahívási program az érintettek számára és hogyan is zajlik a visszahívás az iSTYLE szervizében.

Nézzük mit ír az Apple felhívása:

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 5 modellek egy kis százaléka esetén hirtelen lecsökkenhet az akkumulátor üzemideje, illetve gyakrabban van szükség a készülékek töltésére. Az érintett iPhone 5 készülékek értékesítése 2012. szeptember és 2013. január között zajlott, és a készülékek sorozatszáma egy bizonyos tartományba esik.

Tehát 2012. szeptember és 2013. január között az Apple olyan akkumulátorokat kapott a beszállítóktól, amik nem felelnek meg a minőségbeli elvárásoknak amit az Apple támaszt. Ezek a készülékek gyorsabban merülnek, tehát rövidebb ideig használhatóak akkumulátorról de nincsen gyártásból eredő problémájuk és nem is veszélyesek a felhasználóra nézve. Az akkumulátort nem az Apple gyártja, hanem az Apple megrendelésére gyártják a beszállítói.

Ha iPhone 5 készüléked esetén a fenti hibajelenségeket tapasztalod, és az alábbi feltételek alapján a készülék jogosult a programban való részvételre, az Apple ingyen kicseréli az iPhone 5 akkumulátorát.

Tehát amennyiben úgy érzed a Te iPhone 5 készüléked is túl gyorsan merül, abban az esetben ellenőrizd a felhívás oldalán, hogy a Te készüléked is az érintett modellek között van-e. Ez esetben ugyanis az Apple díjmentesen cseréli a készüléked akkumulátorát. Nem egész készüléket fogja cserélni, csak azt az alkatrészt amely nem megfelelően dolgozik a közel másfél éves telefonban.

Mit érdemes még tudni?

Megjegyzés: Ha iPhone 5 készülékeden olyan sérülés van – például megrepedt a kijelző –, amely megakadályozza az akkumulátor cseréjét, akkor először az adott problémát kell elhárítani az akkumulátorcsere előtt. Előfordulhat, hogy a javítás költségekkel fog járni.

Tehát az Apple Egy (1) Éves Korlátozott Jótállás – (MAGYARORSZÁG) feltételei szerinti jótállást kizáró feltételek esetén az ingyenes javításra nem jogosult a vásárló, csak miután azt kijavíttatta egy hivatalos szervizzel.

Milyen készüléket vihetek az iSTYLE szervizébe?

Bármilyen, a programban érintett iPhone 5 készülékkel fordulhatsz hozzánk, függetlenül attól, hogy hol lett vásárolva.

Mi a következő lépés? Készítsük fel a telefont a szervizes látogatásra:

Az alábbiak szerint készítheted elő iPhone 5 készülékedet az akkumulátorcserére:
• Készíts biztonsági másolatot az adatokról az iTunes alkalmazásba vagy az iCloudba
• Kapcsold ki az iPhone keresése funkciót
• Töröld az adatokat és a beállításokat a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Összes tartalom, beállítás törlése lehetőséggel

Hogyan zajlik a csere?

Beviheted a telefont bármelyik iSTYLE üzletbe, mert még azonos munkanapon átkerül a szervizbe és így a hozzád legközelebb található üzletbe kell elmenned, nem feltétlenül az Andrássy útra. A készülék leadására csak személyesen van mód, de a javítás után kérheted a készülék szakszerű kiszállítását bruttó 1500 Ft-ért. Az üzletben a kollégáink ellenőrizni fogják a készülék állapotát és a jótállásos javítás jogosultságát. Ehhez egyrészt a sérüléseket fogják ellenőrizni, másrészt lefuttatnak egy szoftveres diagnosztikát, ami megállapítja az akkumulátor állapotát. Amennyiben az Apple szervereiről futtatott teszt az akkumulátor megfelelő működését mutatja ki, abban az esetben nincsen szükség javításra. A javítás 2-3 munkanapot vesz igénybe, ami után az általad kijelölt üzletbe vagy megadott címre szállítjuk a megjavított készüléket.

A telefonom szériaszám szerint érintett a programban, de már kicseréltettem az akkumulátort. Mi a teendő?

Ha úgy gondolod, hogy iPhone 5 készülékedet érinti ez a probléma, és fizetned kellett az akkumulátorcseréért, visszatérítést kérhetsz az Apple-től ezen az ingyenesen hívható telefonszámon: +36 80 983 435

Amennyiben hivatalos szervizben fizettél a készüléked javításáért, abban az esetben kérhetsz az Apple-től költségtérítést. Amennyiben a javítást nem hivatalos szerviz végezte, abban az esetben fordulj a javítást végző céghez. A hivatalos Apple szervizek listáját itt találod.

Más problémája is van a készüléknek?

Amennyiben a készüléked garanciális, abban az esetben a programtól függetlenül kérhetsz garanciális javítást. Amennyiben nem garanciális a készüléked, de érintett az iPhone 5 akkumulátorcsere-programban, abban az esetben érdemes megnézni, hogy érintett-e a az iPhone 5 Alvás/Ébresztés gomb csereprogramban. Amennyiben a készüléked már javíttattad az iPhone 5 Alvás/Ébresztés gombjához csereprogramban, abban az akkumulátorodat már díjmentesen cserélték, nem kell újra szervizbe vinni a készüléket.

Meddig érvényes a visszahívás?

Figyelem: Az Apple kiterjesztette a csereprogram időtartamát, ennek értelmében az érintett készülékek első kiskereskedelmi értékesítük dátumától számítva három évig vehetnek részt a programban.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!