imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 5s-en is elérhető lesz az iOS 12!


Legalábbis a WebKit log fájljai nagyon ezt sugalmazzák, ami elég konkrét bizonyítéknak számít. Ezzel az iPhone 5s lenne az egyik leghosszabb szoftveres támogatásban részesülő telefon az Apple történetében. Na, ezért szeretjük az Apple-t!

Számomra az iPhone mellett szóló érvek közül az egyik legerősebb mindig is az volt, hogy az Apple bizony nem rest hosszú-hosszú éveken keresztül szoftveres támogatni a termékeit. Egyszerűen jól esik a törődés, mégha legtöbbször az újabb rendszerekkel már nem is tudnak tökéletesen megbirkózni az eszközök.

Az a 4-5 év támogatás, amit az Apple kínál már csak azért is különösen korrekt, mert a felhasználók java ennél kevesebb ideig használ egy okostelefont. Mondhatjuk úgy is, hogy ha megveszel egy új iPhone-t, szinte biztos lehetsz benne, hogy amíg le nem cseréled, mindig kijön rá a legújabb rendszer, ami nem elhanyagolható előny.

Úgy tűnik, az iPhone 5s-sel most új rekordot fog dönteni az Apple a versenyszámban.

A MacGeneration átnyálazta – a macOS-es Dark Mode-ot felfedező Guilherme Rambo által is kedvelt – WebKit nyilvánosan is elérhető dokumentációját. Ebben bukkantak pár beszédes teszt-log fájlra, amiből készítői elfelejtették kicenzúrázni az árulkodó részleteket.

A fájlok közt ugyanis felbukkantak egy, a WebKit nightly buildjét futtató iPhone 5s szimulátorról származó eredmények is. Ez pedig nem igazán jelenthet mást, csak, hogy az Apple nagy valószínűleg ki fogja adni az iOS 12-t a 2013-ban bemutatott iPhone 5s-re is. Vagy legalábbis tervezi.

Az iPhone 4s az iOS 10-nél, az iPhone 5 az iOS 11-nél vérzett ki szoftveresen – a tendenciát folytatva idén az iPhone 5s lett volna a soros. Úgy tűnik mégsem, ami igazából nettó jófejség a vállalattól, hiszen senki nem vetette volna a szemükre azt sem, ha kiejtik az 5s-t a támogatott készülékek listájából. Ettől függetlenül persze egész biztosan lesznek korlátozások a funkciók terén, és jó eséllyel nem is fog úgy hasítani a rendszer, mint a többi készüléken, de ez már majdhogynem mindegy is egy addigra hatodik életévét taposó készüléknél.

Az iOS 12 tesztelése már javában zajlik, a 9to5Mac látogatottsági statisztikáiban több, a készülő rendszert futtató készülék is felbukkant már. Köztük akadtak olyanok, amelyek felbontása 1136×640 pixel, ami történetesen pont egybeesik az iPhone 5s specifikációjával, de sajnos ennyiből nem elkülöníthetők az adatok az iPhone SE-től, ami szintén ugyanekkora felbontással operál. Ebből tehát sajnos nem lehet kiindulni.

Más pletykás részletek is akadnak.

Az Apple június 4-én, a WWDC keretein belül fogja leleplezni az új rendszereket, ekkor fog befutni a WebKit új buildje is egy Safari frissítés formájában. Nem különösebben meglepő tehát, hogy ilyenkor már árulkodó kódsorokra lehet bukkanni a nightly kiadásokban, de természetesen véglegeset csak a bemutató után lehet majd mondani.

Forrás: 9to5Mac

Az iPhone 5s ugyan már nem, de a formatervben teljesen megegyező, ám jóval izmosabb iPhone SE kapható az iSTYLE webshopjában is. Ráadásul most akciós áron vihető haza!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!