imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 6: kell-e a nagyobb méret?


Ha valaki folyamatosan követi a techvilág híreit, ezzel kel és fekszik, és általában képben van a történésekkel, sokszor hajlamos elfelejteni, hogy ezzel egy kisebbség része. Az emberek nagy részét egyáltalán nem érdeklik ezek a dolgok, ők nem olvasgatnak hónapokig a megjelenés előtt arról, vajon milyen lesz az iPhone 6, egyszerűen valamiért megveszik majd.

Hogy miért, az jó kérdés, valószínűleg mindenkinek kicsit más oka van rá. Vajon a nagyobb kijelző tényleg jobb és létszükséglet, mint ahogy a techoldalak és az androidos gyártók, többek között a Samsung sulykolják belénk? Vagy egyszerűen egy olyan háború, mint annak idején a digitális fényképezőgépeknél volt a megapixel-szám, vagy a processzoroknál a gigahertz?

UrAvgConsumer egyik szerzője fogta, és kivitt egy 4,7 hüvelykes iPhone 6 mockupot New York utcáira, az átlagemberek kezébe adta, és megkérdezte a véleményüket róla. Én például hirtelen teljesen meglepődtem (aztán rájöttem, hogy ez a normális), hogy bizony az utca emberének fogalma nincs a pletykákról meg a fotókról amik a különböző iPhone 6 mockupokról keringenek a neten, most találkoznak először a kijelzőmérettel és a dizájnnal.

A videóban megkérdezett emberek nagyjából egyenlő arányban mondják, hogy tetszik nekik a telefon, vagy hogy nem tetszik és nem vennék meg. Sokan mondják, hogy a nagy kijelző jobb, mert úgyis sokat netezünk meg e-mailezünk a telefonunkon, és így kényelmesebben lehet ezeket a feladatokat elvégezni. Mások azt mondják, így nem fog beférni a zsebükbe, kényelmetlenül nagy, jobb volt az eddigi méret. Az is sokszor előkerül, hogy így mennyire hasonlít egy Samsung telefonra, nem olyan mint egy iPhone, és meglepődnének, ha ilyet csinálna az Apple.

De az is furcsa, ahogy a napszemüveges, világos inges magasabb srác csupa olyan dolgot emel ki, ami neki tetszik, mint a súly, pedig nyilván a dummy súlyának semmi köze nem lesz a véglegeshez, vagy a szín, ami természetesen szintén valószínűleg más lesz. Nem is szaporítom tovább a szót, nézzétek meg a videót:

Érdekes belegondolni, hogy ugyan mi sokat foglalkozunk az iPhone 6 pletykákkal, utánaolvasunk, specifikációkat nézegetünk amikor telefont választunk, de a vásárlók 90%-a egyáltalán nem így gondolkozik. A környezetetekben mi alapján választanak az emberek okostelefont?

Forrás: TUAW. Borítókép: SonnyDickson.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!