imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 6 Plus vásárlás látatlanban? Csak óvatosan!


Az utóbbi években nem volt nehéz kipróbálás nélkül iPhone-t venni. Volt egy féle méret évekig, csak az iPhone 5 törte meg ezt a trendet, de azt is simán megvehettük látatlanul. Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus esetében nem ilyen egyszerű a helyzet. A Verge egyik írója a saját kárán tanulta meg ezt.

Chris Plante hajnal háromkor alsógatyában rendelte elő az iPhone 6 Plust, egyből miután elérhetővé vált az Apple oldalán az előrendelés lehetősége. Írt is erről egy vicces cikket, hogy mennyire nem volt egyszerű dolga a lehalt szerverek miatt, itt el tudjátok olvasni angolul. De talán annyira nem is fontos, hogyan rendelte meg az iPhone 6 Plus-t, sokkal érdekesebb, hogy mi történt miután megérkezett a választott készülék.

Amikor péntek este megérkezett az iPhone 6 Plus, konkrétan megijedtem tőle. Nem tudtam eldönteni, hogyan fogjam meg, ezért a jobb kezemmel a tetejét tartottam, a bal kezemmel pedig alulról támasztottam, mintha egy sérülékeny koponyát tartottam volna a kezemben.

»Ez hatalmas!« – Mondta a feleségem. Amikor a telefonálást imitálta a fejéhez emelve, a fél fejét eltakarta egy falnyi asztroszürke iPhone.

Chris gyorsan visszakapta a telefont a feleségétől, aki hamar megunta a készüléket.

Odadobta nekem a telefont, én pedig úgy kaptam el, mintha egy fáról leeső kiscicát kéne megfognom. Azonnal megvizsgáltam a készüléket, hogy nincs-e nyoma valamilyen karcolásnak vagy egyéb sérülésnek. Nem találtam semmi ilyesmit az új telefonomon, így végre kifújhattam magam.

Chris ezután az este további részében vegyes érzelmekkel küzdött.

Azzal szenvedtem, hogy hogyan ne ejtsem le a telefont. Az iPhone 6 Plust megvédeni a bénaságomtól, nem egy passzív tevékenység volt. Bármikor amikor el akartam érni a kijelző távolabbi sarkában valamit, a kolosszális méretű telefon megbillent a kezemben és azzal fenyegetett, hogy leejtem a lakásom fa padlójára. Használni és megvédeni a lejtéstől egy és ugyanazt jelentette.

Chris próbálta fejben összerakni közben a jó oldalát is a dolgoknak. Készített egy listát:

  • Kicsit könnyebb gépelni rajta!
  • Kicsit könnyebb olvasni rajta!
  • Majdnem megdöntöttem a rekordomat a Swing Copters játékban, már az első pár probálkozás után!

De ahogyan azt írja: kifogásokat keresni, nem jelent jót egy új kapcsolat kezdetén…

A történetnek itt még nincs vége.

Amikor elmentem aludni, valami átkapcsolt a fejemben és éreztem, hogy az iPhone 6 Plus számomra nem megfelelő. De reggel aztán, miközben feküdtem az ágyban, úgy éreztem, hogy előző este csak túlreagáltam a dolgot. Megfogtam az iPhone-t, és az arcom fölé tartva elkezdtem megnézni a Twitteremet és a leveleimet.

Aztán amikor megosztottam Twitteren valamit a Kansas City Royals-ról, megtörtént. Az arcomra ejtettem a telefont. Amikor az arcodra ejtesz egy 5,5 hüvelykes fém és üveg valamit, tudod, hogy ez egy jel.

A történet további részében Chris úgy döntött, hogy lecseréli az iPhone 6 Plus-t egy iPhone 6 készülékre. Természetesen ez sem volt könnyű feladat, hiszen az iPhone rajtjának másnapján, még mindig kígyózó sorok voltak az Apple Store-ok előtt, így végül Chris kénytelen volt a neten keresztül találni valakit, aki kis ráfizetéssel hajlandó egy iPhone 6 készüléket iPhone 6 Plus-ra cserélni.

5268bd76aa9541ade7c2cda6fbf9606da662d042

A cikk alatti Verge kommenteket böngészve, több hasonlóan csalódott iPhone 6 Plus tulajt is találtam, akik Chris-hez hasonlóan rájöttek, hogy számukra egész egyszerűen túl nagy az iPhone 6 Plus, és most iPhone 6-ra váltanak. Ez teljesen érthető is, hiszen már az iPhone 6-ot is csak nagy trükkök, és varázsmozdulatok árán lehet egy kézzel kezelni, az iPhone 6 Plus pedig gyakorlatilag csak két kézzel használható.

Ahogyan Chris, a többi csalódott iPhone 6 Plus vásárló is egy dologban hibázott. Látatlanban vásároltak, kipróbálás nélkül. iPhone-t vásárolni viszonylag egyszerű volt. Ahogy a bevezetőben is írtam, eddig kis készülékeket gyártott az Apple, ha iPhone-t szerettünk volna vásárolni, könnyű dolgunk volt, hiszen az Apple egyáltalán nem állított választás elé. Az Apple azt mondta: itt van, vedd meg, ez a méret tuti jó lesz neked.

Az iPhone 6 Plus más, és ráadásul nem is telefon. Az iPhone 6 Plus egy phablet. Ez egy elég vicces szó, igazából ezzel a szóval jelölik azokat a készülékeket, amik valahol a telefonok és a táblagépek közt helyezkednek el. Se nem telefon, se nem táblagép, hanem phablet, és itt követik el sokan a hibát, ugyanis ha valaki telefont szeretne vásárolni, akkor telefont kell válasszon, nem pedig egy phabletet.

A fentiek tükrében azt javaslom mindenkinek, hogy az új iPhone-okat vásárlás előtt feltétlenül próbáljátok ki. Sokan a specifikációk alapján választanak telefont, ez pedig könnyedén eredményezhet hibás döntést. A nagyobb jobb alapon, sokan elkövethetik azt a hibát, hogy gondolkodás nélkül az iPhone 6 Plus-t választják, hiszen annak nagyobb felbontású a kijelzője mint az iPhone 6-nak, van benne optikai stabilizátor, nagyobb az üzemideje. Ez mind igaz is. Csakhogy az iPhone 6 Plus nagyobb mint az iPhone 6. Sokkal nagyobb. Sőt:

HATALMAS

Ezt egyébként még az Apple is elismeri, sőt még poénkodnak is vele a ma magjelent egyik reklámjukban:

Természetesen nem azt akarom mondani, hogy senki ne vegyen iPhone 6 Plust, hiszen az iPhone 6 Plus egy csodálatos termék, nyilván sokan vannak akik majd használják és imádni fogják. A lényeg: próbáljátok ki vásárlás előtt!

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!