imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 6 a világűr határán


Az ütésálló tokjairól ismert Urban Armor Gear nevű cég november végén egy iPhone 6 készüléket küldött a világűr előszobájába, a sztratoszférába. Az erről készült videót pedig most hozták nyilvánosságra.

A mutatványhoz meteorológiai ballont használtak, valamint két GoPro kamerát és GPS-t is felszereltek a magasba küldött tartószerkezeten. Az iPhone-nak elképesztő viszontagságokat kellett elviselnie a próba során. A csaknem 31 kilométeres magasságban körülbelül -62°C és több mint 110 km/órás szél gyötörte a szerkezetet. A felbocsájtáskor bekapcsolt telefon ilyen viszonyok között ki is kapcsolt.

Az igazi megpróbáltatás csak ezután, a süllyedéskor következett, melynek során a forgási sebesség elérte a 150 fordulatot percenként. Földet éréskor a szállító szerkezet összetört, az iPhone 6 azonban sértetlen maradt a tok védelmében, kijelzővédő fólia nem volt rajta. Minden szónál beszédesebb a film, íme:

– Handras: A videót megnézve, úgy tűnik, hogy a kipukkadása után az összecsukódott ballon jelentősen lassította a zuhanás sebességét, ezért nem igazán értjük, hogy mi értelme volt felküldeni az iPhone-t egészen a sztratoszféra határáig. Mi arra számítottunk, hogy 31 kilométer magasban a szerkezet elengedi az iPhone-t, és az maximális sebességgel fúródik majd bele a földbe leérkezéskor. Arra azért kíváncsiak lettünk volna, hogy ha így csinálják akkor mi marad az iPhone-ból.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!