imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 6c? Vagy iPhone 7c? Lesz? Nem lesz?


Az utóbbi hetekben rendesen felpörögtek a hírek, amik egy 4 hüvelykes iPhone esetleges tavaszi bemutatójáról szóltak. De mennyi lehet a valóságalapja ezeknek a pletykáknak?

Alig két napja írta meg Mesos, hogy ismét felröppentek hírek egy iPhone 6c érkezéséről. Azóta Ming Chi Kuótól is érkezett ezzel kapcsolatban egy hír amit már le se hoztunk, mert sok lett volna két iPhone 6c hír egy napra.

A híresztelések szerint a 6c az iPhone 6 és iPhone 6s dizájnját követné, ami ugyebár várható volt. A meglepő dolog, hogy a borítás fémből készülne, egészen pontosan az Apple Watch bemutatásakor megismert alumínium ötvözetből lenne. A kijelzőméret 4 inch lenne, a belső hardver pedig az iPhone 6-ra hajazna.

A mostanában keringő pletykák alapvetően arról szólnak, hogy az Apple tavasszal bemutat egy 4 hüvelykes iPhone-t, 6c néven. Kicsit felszaladt a szemöldököm miközben olvastam ezeket a híreket, ugyanis egymásnak eléggé ellentmondó információkat közölnek a különböző források. Nézzük mennyi lehet igaz ezekből a pletykákból.

iPhone 6c? Ezzel a névvel említik egy esetlegesen 4 hüvelykes iPhone érkezését. Persze ezt a nevet semmi nem indokolja. A megboldogult iPhone 5c jelölése, a Color, vagyis a színes szó kezdőbetűjére utalt, és egyébként sem volt egy túl sikeres modell. Ha lesz is egy 4 hüvelykes iPhone az Apple kínálatában, nem valószínű, hogy így fogják hívni, hacsak nem lesz színes a háza.

cover_iphone6c

Tavaszi bejelentés? Talán logikusan hangzik, hogy az Apple egy tavaszi bemutatóval fellendítse az iPhone eladásokat, hiszen a karácsonyi időszak végével, minden évben jelentősen visszaesik az iPhone-ok forgalma. Csakhogy az Apple még sosem mutatott be februárban új iPhone-t. Oké, az első iPhone-t januárban mutatták be, de csak azért, hogy ne szivárogjon ki, a forgalmazás csak nyáron indult. A későbbi iPhone modellek nyári rajtja később elcsúszott őszre, és ezt hosszú évek óta tartja is az Apple, ezt figyelembe véve pedig nem túl nagy az esélye, hogy meglepnének minket egy februári iPhone 6c bemutatóval. Ez már csak azért sem valószínű, mert kósza pletykák helyett, biztosan lenne már pár fotó kiszivárgott alkatrészekről, ahogyan ezt már megszoktuk az utóbbi években. Ne felejtsük el azt sem, hogy az iPhone 5c, az iPhone 5s bemutatásával együtt jelent meg.

line2

A fentiekből is látható, hogy az iPhone 6c pletykákat finoman szólva sem szabad készpénznek venni.

Természetesen nem kizárt, hogy az Apple bemutat egy kisebb modellt, de ha lesz ilyen akkor az alábbi forgatókönyv következhet.

Az Apple az iPhone 7 és iPhone 7 Plus bejelentésekor mutat be egy kisebb kijelzővel rendelkező iPhone modellt, ez pedig 2016 szeptemberben várható. A neve bármi lehet, akár iPhone 7c is, de ez gyakorlatilag lényegtelen is. Az iPhone 7 bemutatása az iPhone 5s kieshet a kínálatból helyét az iPhone 6 veheti át, középső modellként ott lesz az iPhone 6s, és csúcsmodellnek az iPhone 7. Előfordulhat, hogy az iPhone 7-ből lesz egy 4 hüvelykes kijelzővel ellátott modell is, és legolcsóbb modellnek pedig megtartják az 5s-t is. Ez utóbbi esetben így nézne ki a termékpaletta:

iPhone 5s
iPhone 6 – 6 Plus
iPhone 6s – 6s Plus
iPhone 7 4 hüvelyk – iPhone 7 – iPhone 7 Plus

Nagy tétekben egyébként nem nagyon érdemes fogadni egyik fenti eshetőségre sem, hiszen a szeptemberben esedékes iPhone bemutatóig még rengeteg idő van hátra. Az is előfordulhat, hogy az Apple tényleg bemutat egy 4 hüvelykes iPhone modellt, de könnyedén megtörténhet az is, hogy nem lesz többé négy hüvelykes készülék a kínálatukban, ha az Apple úgy látja, hogy nincs megfelelő kereslet a kisebb kijelzős készülékek iránt.

Az alábbi szavazásnál megnézhetjük, hogy egyáltalán van-e komoly igény egy kisebb iPhone-ra. Frissítés: Úgy tűnik a szavazás alapján, hogy a szavazók több mint egyharmada szeretne 4 hüvelykes iPhone-t. Szerencsére sokan olvastok minket iPhone-ról, így viszonylag reprezentatív eredményt láthatunk majd. Szavazzatok. 4, 4,7, 5,5 vagy más méretű iPhone-t szeretnétek jövőre.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!