imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

iPhone 7 a kezünkben – teszt


Idén hamarabb jött el a karácsony, pontosan egy héttel az első hullám után, Magyarországon is kapható az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus. Természetesen mi is tűkön ülve vártuk a saját készülékeinket, és ahogyan azt már megszokhattátok, le is teszteltük őket. Elsőként az iPhone 7-tel kezdünk, de nemsokára külön olvashattok az iPhone 7 Plus-ról is.

Valamikor május környékén kezdtek el szivárogni a hírek az iPhone 7-ről, akkor még csalódottan vettük tudomásul, hogy bizony nem lesznek nagy újdonságok. Aztán mire eljött a bemutató napja, kezdtünk bizakodni, a bemutató közvetítése után pedig úgy álltunk fel, mint a kisgyerek aki megtudja, hogy megkapja azt az ajándékot, amire oly régóta vágyott.

Design

Nincs itt semmi látnivaló kérem, mondhatná a felületes szemlélő, pedig az iPhone most lett olyan, amilyennek két éve kellett volna lennie.

Az első iPhone óta rengeteget változott a dizájn. A kis krumpli telefon után jöttek a szappantartó formájú műanyag iPhone-ok, aztán az üveg, majd az alumínium házak. Az iPhone 6 óta nincs értelme tovább vékonyítani, és az unibody ház is bizonyított, valószínűleg ezért is nem jött radikálisan új dizájn. Majd talán jövőre.

De a csíkok végre a helyükre kerültek. Ahogy régebben is írtam korábbi tesztekben, személy szerint borzasztóan utáltam az iPhone 6 és a 6s csíkjait. A jó dizájn őszinte, de az sem mindig jó ha túl őszinték vagyunk. Az iPhone 7 antenna csíkjai végre nem rondítják el a házat, finoman követik az iPhone felső és alsó részének íveit, a hátlap pedig egyetlen szép nagy felületet alkot, középen a szokásos alma logóval. A kamera is a helyére került, nem csak oda van dobva, végre tökéletes szimmetriát alkot a készülék lekerekített sarkával, ahogyan azt egyébként Steve Jobs idejében megszokhattuk, amíg az iPhone 5 után valahogy szó szerint félrecsúsztak a dolgok. A jack-csatlakozó elhagyásával az iPhone 7 alsó része is szimmetrikus lett, már ezért megérte kidobni a jack-csatlakozót, de erről majd később. Apróság, de a figyelmes szemlélő számára feltűnhet, hogy a hangerő gombok közti kis mélyedés is eltűnt. Dizájn szempontból ez majdnem lényegtelen, viszont a változásnak köszönhetően még erősebb lett a ház, ugyanis a 6 és a 6s leggyengébb pontja a hangerőgombok kivágásának vonala volt.

Két új színt is kaptunk. Na jó, másfelet. Az asztroszürke modell immár nem szürke, hanem mély feketére váltott. A képeken talán nem is látszik mennyire fekete, de higgyetek nekem, nagyon nagyon fekete. Ha el akarod képzelni, feküdj be az ágyba, húzd a fejedre a takarót és csukd be a szemed. Na ennyire fekete, és baromi jól néz ki. Elárulom, hogy az iSTYLE rendelések alapján ez a szín a legnépszerűbb. Balra az új fekete, jobb oldalt a régi asztroszürke:

IMG_1973

A másik szín a Jet Black, vagyis a kozmoszfekete lett, az Apple marketing anyagain is ezt a színt láthatjuk, de persze megvenni nem nagyon lehet, mert hiánycikk. Talán azért, mert angyalporral polírozzák, ki tudja.

A kozmoszfekete elnevezés talán nem annyira találó, én inkább lakkfeketének hívnám, mert pontosan olyan fényes fekete mint például a zongorák. A kozmosz meg fekete, de nem nagyon tükröződik… Red, TG, a grafikusunk és én is ezt a színt választottuk, és igen tudjuk, idióták vagyunk! Hogy miért? Mert az ennyire tükörfényes fekete bizony karcolódik. Persze ezt előre tudtuk, hiszen pont úgy meglátszanak a sérülések mint a lakkfekete autók fényezésén, sőt még jobban, mert az autót nem húzgálja az ember az asztalon, meg nem rakjuk be a zsebünkbe a kulcscsomó és az apró mellé. Előre tudtuk, hogy macerás színt választunk, de úgy voltunk vele, hogy majd vigyázunk rá. Lehet megbánjuk a döntésünket fél év múlva, de ez nem érdekli egyikünket sem, mert a Jet Black iPhone 7 elképesztően jól néz ki. Persze ízlések és pofonok, de nekünk ez a fényes fekete tetszik, többek közt azért, mert a kijelző és a ház teljesen egybe olvadnak, ezért olyan, mintha egyetlen egy anyag lenne az egész készülék. A kanapéra lerakva, hirtelen rápillantva csak az alma logóból tudom megállapítani, hogy nem a kijelző üveglapja áll felfelé.

IMG_0047

 

Ha meg karcolódik akkor mi van? Ez egy használati eszköz. Ahogy a B&O PLAY is hirdeti az A1 kihangosítójánál: Minden karcolás egy történet, és nem, nem fogjuk tokban hordani, úgy szeretjük használni, megérinteni az iPhone-okat, ahogy Jony Ive megálmodta őket. Annak ellenére sem fogjuk tokban hordani, hogy maga az Apple is felhívja a karcolódásra a figyelmet, és tokot javasol a készülékre. A jó hír: ha a kozmoszfeketét választod, a rengeteg ujjlenyomat miatt – amit szinte mágnesként vonz a fényes felület – nem fogod látni a hajszálkarcokat. Mindenesetre az biztos, hogy ha valakit idegesítenek az ilyen sérülések, az válasszon iPhone 7-ből bármilyen más színt, azok sokkal ellenállóbbak a használatból eredő fizikai hatásokkal szemben.

iphone7_karcolas

Az víz többé már nem ellenség

Az iPhone 7 egyik legnagyobb újdonsága, hogy vízálló lett. Na jó nem vízálló, csak por és cseppálló, de tény, hogy az IP67 szabványnak megfelelően akár fél órát is kibír egy méteres mélységben anélkül, hogy beázna. Ezt akarta a nép, az Apple pedig megcsinálta. Valószínűleg pont emiatt is lesznek rekordeladások idén, persze csak akkor, ha tudnak majd eleget gyártani.

Valami számomra érthetetlen okból, a vásárlóknak ez a vízállóság valamiféle szent grál. Mióta a konkurens gyártók elkezdtek “vízálló” készülékeket gyártani, azóta az iPhone-t használók is hangosan követelték ezt a fícsört. Persze az androidos készülékek sem bírják jobban a vizet, azokkal sem búvárkodhatunk, tulajdonképpen az egész arra jó, hogy ha beleejtjük egy kád vízbe, vagy a klotyóba a telefonunkat, akkor az ne menjen tönkre. Ha a Balaton közepén ejtjük a vízbe, úgyis tökmindegy, hiszen elmerül mint egy kő, és sosem találjuk meg. (Automatikusan felfújódó légzsákot az iPhone-ba!!!)

iPhone 7 kv

A tesztek szerint az iPhone 7 simán kibír akár jóval többet is az Apple által megadott körülményeknél, de igazából az egész vízállóság a legtöbbeknek sosem számít majd, maximum azok örülhetnek majd, akik a következő években, amíg használják az iPhone 7-et véletlenül tényleg beleejtik a a kádba, vagy esetleg ráborítanak egy pohár vizet. FONTOS: tényleg ne úszkálj vele, mert ha mégis beázik a készülék az Apple nem fogja ingyen cserélni. Mindenesetre mindenféle szívfájdalom nélkül borítottam rá az iPhone 7-esemre a kávét, hogy a fenti kép elkészülhessen.

Volt jack nincs jack

Idén a legtöbb hozzászólással rendelkező cikkünk, arról szólt, hogy miért gyilkolta meg a jack-csatlakozót az Apple. Több mint 460 hozzászólás érkezett, és az is kiderült, hogy hirtelen rengetegen lettek olyanok, akik egyszerre szeretnék tölteni a telefonjukat, miközben zenét hallgatnak.

Nos, az iPhone 7-nél ez nem lesz olyan egyszerű, mint eddig, hiszen ahogy már biztosan mindenki értesült róla, az Apple kihagyta ezt a csatlakozót az iPhone-ból. Cserébe, ahogy fentebb is már említettem, szimmetrikus lett az iPhone 7 alja, a dobozban kapunk egy Lightning csatlakozós fülest és egy Lightning-jack átalakítót is.

Nem akarok belemenni nagyon, hogy most mennyire jó vagy nem jó, hogy az Apple elhagyta a jack-csatlakozót. Szerintem jó döntés volt. Lehet most utálni, meg mondani, hogy persze én ezt árulom, nekem muszáj ezt írnom, de tényleg így gondolom. Sokan sírnak, hogy miért nincs vezeték nélküli töltés. Akkor miért is baj, hogy a jövőben majd vezeték nélküli füleseket használunk? Oké, tudom, mert azokat is töltögetni kell. Cserébe viszont nem gabalyodik össze a kábel a zsebünkben, és nem rántjuk le az asztalról az iPhone-t. Minőségről ne beszéljünk, hiszen az emberek 99 százaléka tömörített zenéket hallgat, teljesen mindegy, hogy min jut el az egyébként sem túl jó hangzású fülesükbe az mp3. Inkább képzeljük el a jövőt. A többi gyártó majd (ahogy az szokott lenni) követi az Apple példáját, érkeznek majd a brutálisan jó minőségű és egyre fejlettebb vezeték nélküli fülesek, a most felnövő generáció pedig ugyan úgy nem fogja tudni mi az a Jack csatlakozó, ahogy nem tudják mi az a floppy lemez.

IMG_0043

Kijelző

Na jó, fordítsuk meg végre az iPhone-t. Nem, nem lett OLED, és nagyobb felbontású sem lett a kijelző, de azért nem maradtunk fejlesztések nélkül. Olyannyira nem, hogy az iPhone 7 kijelzője, simán felveszi a versenyt például az Galaxy S7 kijelzőjével, legalábbis a legutóbbi DisplayMate tesztek szerint. Gyakorlatilag csak a feketéje nem olyan jó, szinte minden másban veri a konkurenseket. Sokan nem is fogják észrevenni mennyit fejlődött például az iPhone 6 vagy az iPhone 6s-hez képest, pedig elég látványos a különbség. Az emberi szem persze hamar megszokja a képet, de az iPhone 7 kijelzője tényleg sokkal jobb lett. 25 százalékkal fényesebb lett, a megjeleníthető színskála is szélesedett és a színhűség is még jobb. Igazából nem is akkor tűnik fel a javulás, amikor az iPhone 7-et használjuk, hanem akkor amikor az iPhone 7 után ránézünk egy régebbi iPhone képére. Mindenesetre számomra a kijelző fejlődése az egyik legörömtelibb változás az iPhone 7-ben, annyira jó lett. Mióta használom az iPhone 7-est többször is elképedtem, hogy mennyivel szebben mutatnak az elkészült képek, de ez persze a kamerának is köszönhető.

IMG_0040

Home gomb

Ha valaki ránéz az iPhone 7-re biztosan nem veszi észre, hogy tulajdonképpen nincs is home gomb. Mármint van most is home gomb, de nem egy mozgó alkatrészt rejt az iPhone 7 a kijelző alatt, hanem a Taptic Engine nevű kis szerkezetet. Ugyan ezt találjuk például a MacBook tapipadja alatt, ez a kis alkatrész segít úgy éreznünk, mintha tényleg benyomtuk volna a gombot. Sokaknak biztosan szokatlan lesz elsőre, annak ellenére, hogy az első bekapcsoláskor egyből azt is beállíthatjuk, hogy mennyire legyen erőteljes a visszajelzés. Ennek ellenére kicsit más érzés, mintha az eddig megszokott fizikai gombot nyomkodnánk, de abszolúte megszokható. Asztalra letéve szinte pont ugyanolyan mintha a régi gombot nyomnánk, kézben fogva viszont a hátlapon is érezzük lenyomást imitáló rezgést. De megszűnt az a probléma, hogy két egymás mellé tett iPhone-nak nem egyformán kattan a home gombja. Valamelyik iPhone-omban egész magas hangon kattant a gomb, hetekig tartott míg megszoktam, ennek most vége. Az iPhone 7 Taptic virtuális gombját nagyon hamar meg fogjuk szokni, ne felejtsük el azt sem, hogy a vízállóság miatt még eggyel kevesebb lyuk van a készüléken. Valószínű, hogy azért is alakította át az Apple a mára már ikonikussá vált home gombot, hogy a jővő teljes kijelzős iPhone-jainak érkezésével már ez a megoldás legyen a megszokott. Az új home gomb nem rosszabb, csak más.

Unknown-13

Ha már Taptic Engine, van itt még pár apróság. Olyan apróságok amikre tipikusan az Apple szokott odafigyelni, mi pedig pont az ilyen apróságok miatt szeretjük őket. Az új Taptic Engine-nek köszönhetően, egy csomó műveletnél kapunk visszajelzést. Ha például lehúzzuk a Értesítési központot, kapunk egy kis rúgást, amikor a menü visszapattan. Ha 3D Touch segítségével rányomunk egy ikonra, és végighúzzuk az ujjunkat a felugró menün, minden menüpontnál kapunk egy kis lökést, de akkor is amikor egy képet nagyítunk, és az eléri a maximum vagy minimum méretét. Egy csomó más helyre is beépítették ezt a funkciót, de nem árulom el mindet, hogy legyen még mint felfedezni. Baromi jól működik az egész, én konkrétan észre se vettem, annyira finoman és tudat alatt jelzi a készülék ahogy az ujjunkkal navigálunk a rendszeren belül.

Sebesség

Minden évben elmondjuk, hogy igazából már nincs szükség gyorsabb okostelefonokra, aztán amikor elkezdjük használni a legújabb csúcsmodellt, bizony rájövünk, hogy bizony nem árt a sebesség. Az iPhone 7 esetében sincs ez másképp. Már a bemutató előtt kiderült, hogy az iPhone 7-nek nincs ellenfele a piacon, ez most a leggyorsabb okostelefon a világon. A bemutató során érkezett a meglepetés, kiderült, hogy négy magos lett az A10 Fusion chip az iPhone 7-ben. De nem úgy négy magos ahogy gondolnánk. Van két kisebb mag, és két izmosabb. Ha épp nem csinálunk semmit az iPhone-on, csak a szokásos e-mail, iMessage, vagy zenelejátszó fut a háttérben, ilyenkor csak a két kisebbik, alacsony fogyasztású mag dolgozik. Ha viszont elindítunk egy alkalmazást, aminek szüksége van a teljesítményre, azonnal átveszi a feladatokat a két erősebb mag. Ez a gyakorlatban teljesen észrevehetetlenül zajlik, egyszerűen csak működik.

Az iPhone 7 egyébként 35 százalékkal gyorsabb mint a 6s, és nagyjából kétszer gyorsabb, mint az iPhone 6. Még a 6s-hez képest is érződik a sebességnövekedés, a 6-hoz képest pedig igazi ugrás. Tényleg szinte mindenhol érezhető az A10 ereje. Gyorsabban nyílnak meg az alkalmazások, gyorsabb a Safari, a fotók készítése, szerkesztése, ilyen tekintetben 1000 százalék, hogy senkinek nem lesz panasza az iPhone 7-re, főleg azoknak nem, akik régebbi modellekről váltanak majd.

IMG_1988

Üzemidő

A fent említett négymagos A10 processzornak és a megnövelt akkumulátornak hála, nőtt az üzemidő. Nem két napra, de jól érezhetően. Az Apple átlagosan 2 óra pluszt ígér, ami lefordítva, nagyjából húsz százalékkal több üzemidőt jelent. Az iPhone 6s nálam estére 40-50 százalék körül mozgott, az iPhone 7 is kb így teljesített, viszont sokkal többet használtam, hiszen az új játékszert az elején jóval gyakrabban nyomkodja az ember. Persze biztosan lesz olyan, akinek az iPhone 7 is kevés lesz, és napközben töltenie kell majd, de az biztos, hogy az Apple nem hazudott, és tényleg tovább használhatjuk egy töltéssel a készülékünket.

IMG_0036

Tárhely

A legjobb döntés marketing szempontból és persze a vásárlók szempontjából is – a vízállóság mellett – a 16GB-os modell megszüntetése volt. Végre végre végre eljutott odáig az Apple, hogy 32GB induló kapacitással árulja az iPhone-okat. Nagyon kellett ez a lépés, mert bár tavaly is volt választása az embereknek és vásárolhattak 64GB-os iPhone-t, aki esetleg mégis a legolcsóbb 16 gigás iPhone-t vásárolta, hamar belefuthatott abba a problémába, hogy hamar elfogy a tárhely, ha pedig ez megtörtént, lett egy bosszús felhasználója az Apple-nek. Az iPhone 7 32-128-256GB-os tárhelyekkel érhetők el. A 32GB sok embernek elegendő, a 128 bárkinek bőven elég, a 256GB-nak viszont semmi értelme szerintem, de szerencsére nem is kell megvásároljuk. Fontos tudni, hogy 32 gigás tárhellyel nem kapható a kozmoszfekete iPhone 7, kizárólag 128GB illetve 256GB-os verzióban léteznek. Egy szó mint száz, nincs többé 16GB, mostantól kétszer akkora helyet kapunk ugyanazon az áron.

Hangzás

Talán apróságnak tűnik, de megemlítem a sztereó hangszórókat is. Biztosan sokan legyintenek, hogy ilyen kis készülékben kit érdekel, hogy sztereó vagy monó a hang. Talán a sztereó hangzás nélkül tényleg lehet élni egy okostelefon esetében, mégis fontosnak tartom, hogy ezen a területen is fejlesztett az Apple. Az iPad Pro is négy hangszórót kapott, és elképesztően sokat számít. Ha podcastokat hallgatok a teraszomon, mindig az iPadet viszem magammal, nem pedig a laptopomat, egész egyszerűen azért mert az iPad minden irányban, és talán hangosabban is szól. Az iPhone 7 is annyit fejlődött most, mint az iPad.

Biztosan mindenkivel megesett már, hogy nagyobb zajban akart valakinek megmutatni egy videót, és a tenyerével tölcsért formálva tartotta az iPhone-t, hogy a másik emberhez is eljusson valahogy a hang. Az iPhone 7 esetében most már a kijelző feletti hangszóró is segít, így jóval nagyobb hangerővel használhatjuk a készüléket, amennyiben erre szükségünk van, mert mondjuk halk a videó, vagy zajos a környezet. Azért csodát ne várjon senki, továbbra is inkább csak hangosan, mint szépen szól az iPhone.

Kamera

Szándékosan hagytam a kamerát a végére, pont azért mert ez az egyik legfontosabb funkciója a mai okostelefonoknak. Mondanom sem kell, hogy manapság milyen sokat használják fotózásra az okostelefonokat, milliárdnyi kép készül naponta, az iPhone pedig a legnépszerűbb kamera a világon. Sokan mondják, hogy lassan felveszi a versenyt az iPhone kamerája a DSLR gépekkel, erre pedig jön az ellentábor és eleve nevetségesnek tartják az összehasonlítást például egy iPhone és akár egy közepes kategóriás DSLR fényképezőgép közt. Én valahol félúton állok. Nyilvánvaló, hogy a körömnyi optikák egész egyszerűen már csak a fizika miatt sem vehetik fel a versenyt egy öklömnyi objektívvel, nem beszélve a picike szenzorokról. Minőségben esélye sincs az iPhone-nak a DSLR gépekkel szemben.

DE! Mindig az a legjobb kamera, ami éppen nálad van! Régi mondás, viszont még mindig nagyon igaz. Márpedig az iPhone folyamatosan ott lapul az ember zsebében-kezében. Azt se felejtsük el, hogy a fotókat általában kis méretben különböző közösségi oldalakra töltjük fel, szinte senki nem nyomtatja ki nagyban a képeit, az Instagramra feltöltött képekről, meg lassan ember nincs, aki megmondja, hogy DSLR géppel, vagy mobillal készült. Persze csak akkor, ha igazán értő kéz készítette a képet. Jómagam májusban adtam el a Canon 5D gépemet. Anyagi okai is voltak, de legfőképp az, hogy nem használtam. Már utazásokhoz sem vittem magammal a nagy gépet, az iPhone-nal mindent le tudtam fotózni amit akartam, egyszerűen nem éreztem már úgy, hogy megéri egész nap magammal cipeljek egy fotóstáskát.

A hosszas bevezető után térjünk rá az iPhone 7 kamerájára. Bár semmi eget verő változás nem történt, mégis pont annyit fejlődött a kamera amivel bőven elégedett vagyok. Az iPhone 7 ƒ/1,8-as fényrekesszel, hattagú objektívvel és optikai képstabilizátorral érkezik, plusz egy fejlettebb érzékelővel, ami szélesebb színtartomány rögzítését teszi lehetővé. Jobb lett a vaku is, most már négy apró LED segít fényt varázsolni, 50 százalékkal nagyobb fényerővel villanva. Ez utóbbival is érdemes megtanulni bánni, nem feltétlen lesz jobb képünk vakuval, főleg ha töksötétben közelről arcon vakuzunk valakit.

A fenti adatok persze sokaknak nem mondanak semmit, ezért kicsit részletesebben nézzük meg mit kapunk. Az ƒ/1,8-as rekesznek köszönhetően, több fényt képes befogni a kamera, tehát félhomályban jobb képeket készíthetünk. Az optikai képstabilizátor eddig csak a Plus modellekben volt elérhető, pedig igencsak jó szolgálatot tehet, ugyancsak gyenge fény mellett, jóval kisebb eséllyel mozdul majd be a kép. Persze a macska, gyerek, versenyautó, stb továbbra is bemozdul majd ha nincs elég fény, de legalább a kézremegésből adódó bemozdulást megússzuk. A fenti két újdonság, olyan fotók elkészítését is lehetővé teszi, amire korábban esélyünk sem volt.

Mindez nagyon jól hangzik, de vajon mi látszik mindebből a gyakorlatban? Természetesen a fejlettebb kamera senkiből nem csinál varázsütésre profi fotóst, és a profi fotósok sem dobják el a több milliós fotósfelszerelésüket és cserélik le iPhone 7-re. A kamera pont annyival lett jobb, hogy az Apple utolérje a konkurenciát. Gyenge fényviszonyok mellett egy hajszállal elmarad a Samsung Galaxy S7-től, színekben viszont sokkal összeszedettebb. Az iPhone 6s-nél viszont jóval szebb képeket készíthetünk, nem is beszélve az iPhone 6 vagy korábbi modellekről, melyekkel szemben már tényleg komoly az iPhone 7 fölénye. Olyan körülmények közt ahol a régebbi iPhone-unkat elő se vettük, mert tudtuk, hogy esélyünk sincs normális fotó elkészítésére, az iPhone 7 már értékelhető minőségű képet fog készíteni.

Az alábbi képeken jól látszik, hogy gyenge fényviszonyok mellett, az iPhone 7 sokkal jobban teljesít, mint a 6s. Gyorsabban talál fókuszt, megfogja a kézremegést, és részletesebb is az elkészült fotó. Már amennyiben a macska is hajlandó 1 másodpercig nyugton maradni…

adon1

Nem csak sötétben, világosban is jobban teljesít az iPhone 7. Az alábbi képen jól látszik például, hogy mennyire szétesnek 100 százalékos nagyításban a felhők a 6s-sel készült képen, de az ég színe is sokkal szebb az iPhone 7 által készített képen.

i7_6s

 

Ha eddig valaki rossz képeket csinált, azon az iPhone 7 sem fog segíteni, viszont aki konyít valamennyit a fotózáshoz az mindenképp értékelni fogja az iPhone 7 képességeit. Az átlag felhasználó még valamiből profitál majd, ez pedig az előlapi (szelfi) kamera, ami tényleg látványosabban jobb képeket készít, ha csücsörítős képeket akarnék készíteni, biztosan ennek az újdonságnak örülnék a legjobban.

szelfi

Instant Get?

Tavaly az iPhone 6s tesztben nem mertem azt mondani, hogy Instant Get az új iPhone, most viszont igen. Ide is írom: az iPhone 7 Instant Get! Persze nem mindenkinek. 6s-ről nem feltétlenül érdemes váltani, de minden más iPhone-ról hatalmas előrelépés az iPhone 7. Tavaly alig kaptunk valamit, idén viszont – ha jól számolom – nyolc, nagyon is jelentős újítást pakolt bele az Apple a legújabb iPhone-ba. Tavaly szinte csak 3D Touch meg Live Photo jutott, most viszont szinte minden részletében megújult az iPhone.

Sokaknak biztosan negatívum lesz a jack-csatlakozó elhagyása, és a karcolódásra hajlamos kozmoszfekete modell, illetve biztosan lesznek olyanok is akik a keret nélküli kijelzőt hiányolják majd. Nekik azt tudom tanácsolni, hogy ne vegyék meg, hanem válasszanak más készüléket vagy várjanak egy évet a következő iPhone-ra. Ha viszont hozzám hasonlóan felkeltették az érdeklődésed az iPhone 7 újdonságai, akkor vedd meg nyugodtan, biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni.

A cikkben szereplő illusztrációkat iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékekkel készítettük.

iPhone 7 termékoldal – iPhone 7 Plus termékoldal

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!