imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 7 és iPhone 7 Plus: benchmarkból ötös!


Míg a 2016-os év megkoronázásaként a legtöbb amerikai techoldal az iPhone 7-et szavazta meg az év okostelefonjának, addig az AnTuTu Benchmark szerint az iPhone 7 Plus jelenleg a legjobb teljesítményű okostelefon a piacon. A Samsung még az androidos top 10-es listára sem fért fel.

Évek óta már, hogy az Apple maga tervezi a telefonjaiba szánt A szériás processzorokat. Azt eddig is tudtuk, hogy félelmetes, amikre ezek az apró chipek képesek. Olyannyira, hogy az iPad Prók teljesítménye simán felveszi a versenyt az Apple laptopjaival is. Illetve a 9,7”-os iPad Prót már túl is szárnyalja az iPhone 7 Plus az AnTuTu adatai szerint, a 12,9”-os iPad Próban található A9X pedig már csak egy hajszálnyival jobb annál. Tehát az iPhone 7 és iPhone 7 Plusba került A10 Fusion is igazán ott van a szeren.

Ez a processzor képes volt megduplázni a sebességet az iPhone 6-hoz képest, illetve a grafikus teljesítmény is a háromszorosára nőtt vele. Ha egy ilyen vagy egy X változata kerülne az Apple TV-be, akkor garantáltan elszabadulna a pokol. Ez már az a szint, ami nem csak holmi mobiljátékok futtatására lenne képes, persze még ez sem lenne igazán elég ahhoz, hogy utolérje a jelenlegi konzolgenerációt, de például támogathatná a 4K felbontást.

10135757-content
Az okostelefonok teljesítményeinek top 10-es listája – AnTuTu Benchmark

Ennek fényében nem is nagyon lepődtünk meg az eredményen: mindkét 7-es iPhone az AnTuTu listájának élén csücsül. Nem is akárhogy, első helyen az iPhone 7 Plus végzett 181 316 ponttal, másodikként pedig a kisebbik tesó ért célba 172 001 ponttal. A dobogó harmadik fokára pedig a OnePlus 3T állhatott fel, ami igencsak jó teljesítmény tekintve, hogy a kínai céget 2013-ban alapították. A OnePlus 3T 163 013 pontot ért el.

Őket követte a LeEco Le Pro3 159 911-gyel, ami szintén egy kiemelkedő teljesítmény. Akinek nem ismerős a LeEco, azoknak annyit érdemes tudnia róluk, hogy főleg telefonokkal és okoskiegészítőkkel foglalkoznak és a OnePlus-hoz hasonlóan szintén egy relatív fiatal cégről van szó. Több amerikai szaklap is “majdnem lenyűgözőként” emlegette a telefon második és harmadik szériáját is. Jaj neked Apple, ha Kína beindul…

10135731-content
Az iOS eszközök teljesítményeinek top 10-es listája – AnTuTu Benchmark

Az AnTuTu szerint jelenleg a 12,9”-es iPad Pro a legerősebb az iOS eszköz, ahogy már írtuk is ezt követi az iPhone 7 Plus. A kisebbik iPad Pro egy hangyányit előzi az iPhone 7-et, mindössze 1139 pont különbség van a kettő között. Nem meglepő, hogy ezt követi az iPhone 6s Plus, majd a sima 6s, végül az iPhone SE. Nyolcadik helyen az iPad Air 2, amit a vele nagyjából azonos hardverrel rendelkező iPad mini 4 követ. Végezetül pedig tizedik helyen az iPhone 6 Plus.

Annyit azért hozzátennénk általánosságban a benchmark tesztekhez, hogy nem szentírás az eredményük, de nagyon jó átlagértéket tudnak mutatni, közülük az AnTuTu az egyik legmegbízhatóbb. Emellett persze sok tényező van még, amitől jó lesz vagy nem lesz jó egy telefon, mindenesetre beszédesek a számok. Bárki ingyenesen letöltheti az AnTuTu Benchmarkot és ellenőrizheti az eredményeket, nagyjából ugyanezek az értékek fognak kijönni.

10135822-content
Az androidos telefonok teljesítményeinek top 10-es listája – AnTuTu Benchmark

Az mindenesetre érdekes, hogy a mobilpiac 3 legmeghatározóbb gyártója közül (sorrendben: Samsung, Apple, Huawei) egyedül az Apple készülékei kerültek fel a listára. Sőt az androidos top 10-be se kerültek be a Samsung és a Huawei telefonjai, ellenben a Google Pixel ott van az utolsó két helyen.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!