imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 8 alkatrészfotók árasztották el az internetet


Temérdek, többé-kevésbé hihető kép gyűlt össze az Apple következő okostelefonjának alkatrészeiről az elmúlt hetekben. Most egy cikkbe sűrítve mutatjuk meg mindet.

Kijelző

A következő képek tegnap kerültek ki a Weibóra, a kínai Facebook néven emlegetett közösségi oldalra. A fotókon állítólag az iPhone 8 kijelzőjének pár alkatrésze látható, valamint a Lightning csatlakozó és némi flexibilis kábel, amelyek az alkatrészek közötti áramszállításról gondoskodnak majd a készülékben.

Processzor

A következő képen az A11 látható, azaz a szeptemberben érkező iPhone-ok processzora. Jelenlegi tudomásunk szerint ez a chip fog az iPhone 8-ba, valamint a vele együtt érkező két, soron következő “7s” modellbe is kerülni. Az alkatrészt egyedül a jól bevált TSMC fogja szállítani, és egy új, a cég által kifejlesztett, úgynevezett 10-nanométer FinFET gyártástechnológiával készülnek majd.

Vezeték nélküli töltő

Szintén a Weibón debütált képek következnek. Ezúttal a gyakorlatilag már biztosra vehető vezeték nélküli töltőt sikerült lencsevégre kapni. A fotókon több darab talapzat is látható, feltehetőleg egyik sem a kész állapotában. Sebaj, így legalább vethetünk egy kósza pillantást a belső áramkörre.

Az indukciós töltőről azt érdemes tudni, hogy Ming-Chi Kuo szerint nem jár majd az iPhone 8-hoz, külön kell megvenni. John Gruber ezt még annyival egészítette ki, hogy valószínűleg nem is lesz készen időre az alkatrész, az Apple csak a telefon bemutatása után kezd bele az értékesítésbe.

Tesztfázis

Végül pedig egy állítólagos Foxconn alkalmazott által készített fotók következnek. A képeken egy úgynevezett EVT (Engineering Validation Test) alatt álló iPhone 8 látható. Legalább is erről árulkodik a Ferrari kódnév a sarokban, illetve a hatalmas fekete kerek plecsni a telefon közepén, ami alakjában kísértetiesen passzol a fentebbi képeken látható vezeték nélküli töltőkhöz.

Szerencsére ezek a képek még augusztus elején kerültek ki a Weibóra, így joggal reménykedhetünk, hogy az iPhone 8 kész lesz időre. Az EVT fázis ugyanis elég korai stádiuma egy gyártási folyamatnak, amelyet még követ a DVT (Design Validation Tests) és a PVT (Production Validation Tests).

Forrás: Macrumors 1, 2, 3, 4

Ha jobb szeretsz megbízható, biztos forrásból tájékozódni, akkor itt van pár olyan információ az iPhone 8-ról, amelyeket maga az Apple szivárogtatott ki. Hogy hogyan lehetséges ez? Erről itt írtunk részletesebben. Az iPhone 8 megjelenése előtt sok mostani modell akciósan kapható. Például az iPhone 7 és az iPhone SE is.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!