imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 8 gyorstöltés és új töltést jelző hang az iOS 11-ben


Az Apple idén végleg pontot tenne az iPhone töltését illető kérdés végére. Több mint valószínű, hogy gyorstöltővel és vezeték nélküli töltéssel is készülnek az idei iPhone bemutatóra, amivel egyből megoldják az USB-C / Ligtning csatlakozó problémát is.

Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője egy ideje már pedzegeti azon elképzelését, miszerint idén már USB-C csatlakozó kerülhet az iPhone-okra, amivel nyugdíjba küldenék a Lightning csatlakozót. Azonban a Lightninggal önmagában nincs gond, inkább csak a kábel másik felén díszelgő USB-A szabvánnyal, ami lassú adatátvitelre képes, és nem kompatibilis az újabb MacBookok portjaival.

A Barclays elemzője, Blayne Curtis tudni véli, hogy az iPhone 8 mellé egy 10 wattos töltőt csomagol majd az Apple a mostani 5 wattos helyett, amibe egy USB-C to Lightning kábelt dughatunk majd bele. A telefon Lightning felülete nem sokban módosul majd az eddigiektől, azt leszámítva, hogy az új modellek ugyanazt az USB-C Power Delivery chipet kaphatják meg, amit már korábban a 10,5”-os iPad Prókon is bevezetett az Apple. A jóslat szerint egyébként ha ez megvalósul, akkor egy USB-C to USB-A átalakítót is találunk majd a dobozban, hogy az új iPhone-ok visszafelé is kompatibilisek legyenek a mostani töltőkkel, illetve a régebbi Macekkel. Állítólag az Apple azt is megoldja, hogy ténylegesen vezeték nélkül tölthessük a készüléket, vagyis akár 1-2 méter távolságból a töltőtől. Azért erre nem fogadnánk nagy tétekben, de jó lenne.

A töltést illetően egy másik érdekes hír is felütötte a fejét a napokban, mivel az iOS 11-ben új töltéshangra bukkantak a lelkes tesztelők. A jelenleg is használt “connect_power.caf” hangfájl mellett egy “engage_power.caf” fájl is megjelent a rendszerben. A MacRumors úgy véli, ez a hang egy vezeték nélküli töltés esetleges jelzőhangja lehet majd. Arra nincs magyarázat, hogy ha ez valóban így van, akkor miért került be már most a rendszerbe az új hang, az viszont szinte biztos, hogy az Apple már egy ideje dolgozik a vezeték nélküli töltésen, amit állítólag mindegyik új iPhone megkap majd.

Forrás: MacRumors 1, 2

Ha további hírekre éhezel az új iPhone-okkal kapcsolatban, akkor az iOS 11 és az iPhone 8 dossziékban még több érdekes cikket olvashatsz a témában!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!