imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 8 üvegből, fémkerettel?


Idén valami nagy durranásra vár mindenki, valami olyanra, ami méltó a 10 éves iPhone megkoronázására. Szerintetek lehetséges az üveg iPhone, fémkeret párosítás?

Az elmúlt hetek iPhone 8-cal teli pletykákkal teltek a nemzetközi sajtóban, illetve itthon is szinte minden konkurens oldal legalább egy cikket írt már róla, hogy milyen lesz az Apple jubileumi telefonja. Mi is írtunk róla korábban, mostanában viszont nem annyira erőltettük a témát, ami nagyon pletykaszagú azt inkább nem szoktuk kitenni.

iPhone-8-Plus-pantalla

Mint minden évben, idén is a dizájnnal kapcsolatos kérdés a húzó téma, az embereket többségében ez érdekli a legjobban. Érthető, manapság már a napunk nagy részében a kezünk ügyében van a telefonunk, ezért koránt sem mindegy a mobilok kinézete. Ezt már az androidos telefonokat gyártó cégek is felismerték, tehát egyre nagyobb a piaci verseny ebből a szempontból is.

A legfrissebb pletykák – és szeretnénk nyomatékosítani, hogy ezek csak pletykák – azt boncolgatják, hogy az Apple idén ősszel megjelenő (vélhetően) iPhone 8 nevet viselő telefonja visszatér egy korábbról már jól ismert dizájnhoz. Azt csiripelik a madarak, hogy Johny Ive csapata egy elöl-hátul üvegmobilon dolgozik, aminek a szélét fémkerettel látnák el. Az üvegdizájnt már ismerjük az iPhone 4/4s-től, illetve fém keretes modell jelenleg is van még a piacon az SE személyében.

iphone-se-colors3

Sokan ezt a külsőt kedvelték a legjobban, mások viszont már nagyon unták annak idején, amikor az Apple bemutatta az iPhone 5s-t. Végül 2014-ben az Apple-nek ideje volt fölmutatnia nagyobb képátlójú telefonokat is, ezt a piaci igények és a felhasználói szokások változása is indokolta. Úgy vélem akkor nagyon okos döntés volt lekerekíteni a telefon széleit, hiszen a megszokott fémkerettel valószínűleg sokkal nehezebben kezelhető lenne a készülék. Igaz ez a nagyobbik (Plus) modellekre is, itt is jól jött egy kis vékonyítás, egy kis kerekítés.

Nem csak a telefon hátuljával egybefolyó oldalsó részek kerekedtek, hanem a képernyő széle is kapott egy leheletnyi ívet. Így a Jet Black iPhone 7 már-már olyan hatást kelt, mintha az egész telefont egy tömbből faragta volna ki az Apple, kijelzőstül, gombostul, mindenestül. És bár a Jet Black karcolódik ha nem vigyázol rá, mint Pistike a hímes tojásra, de kétségtelenül gyönyörű.

iPhone 7 Jet Black

Lehet-e újra üveg a telefon hátulja? Véleményem szerint lehet, ezzel megmaradhatna a Jet Black stílusú dizájn is, kevésbé karcolódna, mint a mostani polírozott megoldás, viszont könnyebben is törne. Emlékeztek még, micsoda súlycsökkenés volt az iPhone 4s után az iPhone 5-ösnél? Kisebb lett a térfogat és eltűnt a vastag üveghátlap. A jelenlegi forma csupán egy leheletvékony üveget bírna el, kérdés megtudja-e csinálni az Apple úgy, hogy ne repedjen meg puszta hőmérséklet-különbség miatt.

Fémkeret lesz vagy nem? Mint már említettem, amikor megnövelték a képátlót, akkor okos döntés volt a fémkeret elhagyása és a szélek lekerekítése. Szerintem pár millimétert még le kellene faragni ahhoz, hogy a szögletes kialakítás visszatérhessen, de idén nem tartom valószínűnek ezt a lehetőséget. Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy valahogy mégis becsalják a telefonba, csak nem a már ismert módon.

touch-id-patent-iphone8-cover2

Faltól falig érő kijelző? Nagyon reméljük, hogy lesz. Még tavaly a Xiaomi villantott egy hasonlót, igaz az ő készülékük nincs iPhone vékonyságban, de maga az elgondolás, hogy a telefon képernyője faltól falig ér nem kicsit indítja be a nyálelválasztásunkat. Azért a Xiaomi is csalt egy picit, hiszen látható, hogy maradt kávája a kijelzőnek, de na. Nagyon szeretnénk, ha az Apple szeptemberben előállna valami hasonlóval.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!