imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone-ból laptop szabadalom az Apple-től


Sokat írtunk már arról, hogy a jelen iPhone és iPad Pro generációk képesek túlszárnyalni a belépő kategóriás MacBookokat. Egy szabadalom alapján pedig hamarosan már nem is kell foglalkoznunk ilyen összehasonlításokkal: könnyen lehet, hogy hamarosan a telefonunk lesz a notebookunk is egyben.

Az Apple első érintőkijelzős próbálkozása a MacBookokkal a Touch Bart eredményezte, ami ugyan nem jelent teljes interakciót a számítógép kezelését illetően, de személyre és szituációra szabhatóvá teszi a notebookon való munkát. Egyelőre az új technológia még gyerekcipőben jár, de egyre több program támogatja már különböző módon a megújult funkcióbillentyű sávot. Azonban az korántsem biztos, hogy hosszútávon ez a kialakítás jelenti majd a lehető legjobb megoldást.

applepatent.0

A konkurens gyártók már évek óta kínálnak kettő az egyben megoldású gépeket, amelyeknek a hardver komponensei egy tabletbe vannak elrejtve; a hozzá tartozó klaviatúra csatlakoztatásával pedig egy teljesértékű laptoppá avanzsálnak, ami bizonyos esetekben több akkumulátoridőt is jelent (lásd: Surface Book vagy bizonyos Thinkpad notebookok). Az sem idegen megoldás, amikor egy telefont lehet tabletbe dokkolni, gyakorlatilag ugyanilyen logika mentén. Bár nem aratott nagy sikert, de ilyen volt az Asus Padfone megoldása is.

ipadmac.jpg

 

Egy tavaly szeptemberben bejegyzett Apple-szabadalom szerint a cupertinóiak is valami hasonlón munkálkodnak, azonban ők egészen más módszerekkel oldanák meg a dokkolást. A szabadalomba foglaltak szerint a jövőben a MacBookokba lehetne iPhone-t és iPadet dokkolni, ami biztosítaná a gép grafikus és processzor teljesítményét, a memóriát, a tárhelyet és a mobileszköz trackpadként is szolgálhatna. A MacBookok így gyakorlatilag csupán csak dokkolóállomásként szolgálnának, hatalmas akkumulátorokkal, illetve ki-és bemeneti portokkal az oldalukon.

ipadpatent

 

Ezzel a megoldással az iPhone-okat trackpadként, az iPadeket pedig érintőkijelzőként tudnánk használni, ami egyből abszolválná a tapizható Macek hiányát. Persze egyáltalán nem biztos, hogy megvalósul az Apple elképzelése, hiszen a cég méltán híres arról, hogy minden lehetőséget megvizsgál annak érdekében, hogy lehető legjobb megoldással álljanak elő. Az elgondolás viszont nagyon izgalmas, türelmetlenül várjuk a folytatást.

Forrás: The Verge 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!