imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone csengőhangok kamarazenekarral


Egy komplett vonósnégyes, fúvósok és egy marimba kell ahhoz, hogy élőben is felcsendüljenek a klasszikus iPhone dallamok. A Rainer Hersch Orkestra pedig mindezt London legismertebb látványosságainál hívja életre.

Elég furcsa performansszal találkozhattak London lakói valamikor a tavalyi év őszén. Egy helyi kamarazenekar ugyanis a fejébe vette, hogy szépen kivonulnak a koncerttermekhez szokott felszerelésükkel az utcára, és előadnak egy darabot. A csavar a történetben, hogy nem valami klasszikus komolyzenei műre gondoltak, hanem az iPhone mindenki által ismert, ikonikus csengőhangjaira. Igen, azokra a dallamokra gondolok, amikre minden iPhone-tulaj egyszerre rántja elő a telefonját, ha az felcsendül egy forgalmasabb helyen, mondjuk a metróban.

Ennek, a Marimba névre keresztelt csengőhangnak egyébként meglehetősen misztikus története van. Csak találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy ki írhatta, legtöbben Dr. Gerhard Lengelingre gyanakodnak, akinek egyébként a GarageBand is köszönhető. Az viszont biztos, hogy létrejöttét nagyban elősegítette Steve Jobs, aki elvileg gyűlölte az akkori legnépszerűbb csengőhangot, a klasszikus Nokia dallamot. El is határozta, hogy az iPhone-ba csak rendes minőségű, élvezhető csengőhangok lesznek. A cél érdekében pedig egy egész komoly csapat tesztelgette végig a megfelelő hangerőt, ritmusokat és a többit, hogy a felhasználó agyában valóban figyelemfelkeltő jelzésként csapódjanak le a dallamok. Így készült el az első 25 iPhone csengőhang.

A kis történeti kitérő után pedig kanyarodjunk vissza Rainer Hersch-hez és kis csapatához. A zenekarvezető angol úriember meglehetősen szokatlan kombinációban űzi hivatásait: egyrészt komolyzenész, másrészt humorista. Kisebb-nagyobb performanszaiban pedig rendszerint összekapcsolja a két területet, igyekszik vicces témákat, komikus helyszíneket komolyzenei eszköztárral előadni. Legutóbbi termésük lett a következő videó:

A videó elején olvasható felirat rögtön reflektál is a fentebb felvázolt, az eredeti csengőhang körüli rejtélyekre:

Elgondolkodtál már azon, vajon melyik zeneműből származnak az Apple csengőhangjai? Hát ebből.

Kis felvezető után pedig máris felcsendülnek az említett dallamok. Helyszíneket tekintve igyekeztek körbejárni London minden látványosságát, játszanak többek közt a metróaluljáróban, a Parlamentnél, a London Eye-nál, a Tower Bridge-nél, és még a Regent Street-i Apple Store-nál is, ami a videó rögzítésekor vicces módon éppen zárva volt. Az előadást csak a Siri szakítja meg párszor, amikor segítőkészen felajánlja, hogy amíg nem működik, addig betölt pár meztelen nős képet, amiket Hersch nézegetett a reggel, vagy amikor jelzi, hogy három drogdílert is talált a környéken.

giphy

A végére pedig egy beszólás is belefért:

Ha szerinted ez szívás, akkor próbálj meg használni egy Windows-os telefont.

Hát na, ilyen ez az angol humor…

Forrás: Cult of Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!