imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így csökkentsd a minimum alá a fényerőd iPhone-on


Merül a telefonod? Zavar az iPhone fényereje, ha sötétben olvasol, még akkor is, ha fényerőt teljesen levetted? Akkor most jó hírünk van, ugyanis van megoldás ezekre a problémákra. Kicsit hosszadalmas, de ez az egyetlen módszer rá.

Ha az ember azt látja, hogy a készüléke nemsokára le fog merülni, vagy tudja, hogy sok ideig kéne a készüléket töltés nélkül használni, egyből elkezd „aksikímélő” módba váltani. Sokaknál ez azt takarja, hogy a mobilhálózatot teljesen kikapcsolják, a Wi-Fi és a helymeghatározással együtt, de persze akad olyan is, aki leveszi teljesen a fényerőt. Ebben az esetben nyilván minél kevésbé világít az iPhone kijelzője, annál jobban kíméljük az akkumulátort. Akit egyébként ez a téma érdekel, azoknak pont erről írtunk tegnap egészen új megközelítésből. A cikket itt olvashatjátok.

Amit tulajdonképpen csinálni fogunk, az egy teljes képernyős sötét filteres nagyítás. A nagyítás tulajdonképpen nem is nagyítás, mivel a nagyítást 100%-ra fogjuk állítani, ezért végülis nem is nagyítunk majd. Na de nézzük lépésről lépésre, mit is kell tennünk ahhoz, hogy iPhone-unk képernyője a minimális szint alá sötétedjen. Először is a Beállításokon belül az Általánosban válasszuk a Kisegítő lehetőségek menüpontot, majd azon belül is a Nagyítást.

kep1

Kapcsoljuk be a nagyítást, majd engedélyezzük a Vezérlő megjelenítését is. Az utóbbira azért van szükségünk, mert ebben a Vezérlőben kell elvégezni a többi szükséges beállítást.

kep2

Koppintsunk az ezután megjelenő ábrára. Húzzuk a csuszkát egészen 0%-ig, ez azt adja meg, hogy mennyivel nőjön a nagyítás alapértéke, ami ugye maga a 100% és ez így nekünk jó is. Majd állítsuk be, hogy a nagyítás módja legyen „Teljes képernyős nagyítás”. Ha ezt a szöveget látjuk: „Ablak nagyítása”, akkor van ez beállítva, ha nem ez van ott, akkor más van beállítva.

kep3

Válasszuk a Szűrő kiválasztása menüpontot még mindig ebben a pop-up menüben, és válasszuk ki a „Kevés fény” nevezetű szűrőt.

kep4

Ha ezeket megcsináltuk, akkor végeztünk tulajdonképpen, tehát válasszuk a „Vezérlő elrejtése” opciót. Fontos továbbá, hogy ha eddig ezt nem tettük meg akkor vegyük le az iPhone fényerejét ameddig csak engedi a csúszka.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!