imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone-gyilkos iMessage üzenet


Egy új őrület hódít most az interneten, mivel néhány Reddit felhasználó rátalált egy olyan hibára az Üzenetek alkalmazásban, amely képes újraindítani a telefonunkat. A probléma csak az, hogy ha a telefon bekapcsolása után újra megnyitjuk az appot, és az a beszélgetések főképernyőjét nyitná meg (ahol kiválaszthatjuk a különböző szálakat), akkor megint újraindul az egész rendszer – vagyis pontosabban a Springboard.

Ha egy konkrét beszélgetést nyitna meg az app, akkor elindul ugyan, de másik beszélgetésbe nem tudunk átlépni. Ezáltal teljesen használhatatlanná válik az egész alkalmazás. Szerencsére a problémára néhány órán belül találtak megoldást, és ezt szeretnénk veletek most megosztani, hátha valakinek az ismerőse ma vicces kedvében van.

A hibát tulajdonképpen nagyon könnyen elő lehet idézni. Egy bizonyos arab karaktereket tartalmazó kód SMS-ben vagy iMessage-ben való elküldésével komoly fejfájást okozhatunk a címzettnek. Az viszont feltétel, hogy ne legyen aktívan megnyitva a beszélgetés, mivel fontos, hogy értesítésként kapja meg az ember. A hibát ugyanis az idézi elő, hogy az iOS fel akarja dolgozni a kapott Unicode karaktereket, de egy idő után feladja és kikapcsol, majd gyorsan elindul megint. Később azt is megállapították, hogy nem csak az új iOS 8.3-ban jelentkezik a hiba, hanem már az iOS 8.1.2-ben is benne volt.

A megoldás pofonegyszerű, és szerencsére több működő módszer is van. Ha az Üzenetek alkalmazásban pont azzal a személlyel folytatott beszélgetés van megnyitva, aki ezt a karakterláncot küldte, akkor egyszerűen válaszoljunk neki, ezzel megoldva a problémát. Ugyanis így már nem azt a szöveget akarja megjeleníteni az alkalmazás a feladó neve alatt, amelyet nem tud feldolgozni, hanem a válaszunkat. Ha pont azt a listát nyitná meg, ahol az eddig folytatott beszélgetések vannak (az Üzenetek főképernyője), akkor kicsit trükkösebb, mivel az alkalmazást megnyitva újraindul a telefon. Ilyenkor valahogy úgy kell válaszolni az üzenetre, hogy megkerüljük az appot.

siri_1

A Siri erre egy nagyon jó alternatíva lehet. Egy új üres iMessage létrehozása után, megkérdezi, hogy kinek küldje el az üzenetet. Itt a magyar nevek miatt a legegyszerűbb az, ha valami értelmetlent mondunk és kézzel kiválasztjuk. Ezután valami üzenetet begügyögünk és a megoldás csak egy küldés gombra van.

jegyzetek_2

Ha valakinek nem tetszik ez az alternatíva, akkor a Jegyzettömbbe a kívánt üzenetet legépelve mentsük el a jegyzetet a „Kész” gombbal. Ezután a megosztás gombot használva, majd az üzenetek lehetőséget kiválasztva egy panelt hozunk fel, ami szerencsére még működik. Válasszuk ki ezen a panelen a címzettet, és küldjük el neki az üzenetet.

A cikk megjelenéséig egyelőre nem érkezett hivatalos reakció az Apple részéről a hiba kijavításával kapcsolatban. Az Apple Support ugyanakkor már arról tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a fejlesztők dolgoznak a javításon.

Hozzátenném, hogy nekünk hatalmas erőfeszítések árán sem sikerült reprodukálni a hibát, mivel valahogy nem tudtuk egy az egyben bemásolni a kérdéses karaktersort. Viszont Mailben is „működik” a dolog, igaz, ott csak az alkalmazás lép ki. – Red

Forrás: reddit via MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!