imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone-ja mentette meg a brit férfi életét


A zöld iPhone 5c-je mentette meg annak a 25 éves angol férfinak az életét, akire rálőtt egy tinédzserbanda 19 éves tagja. Az eset még 2014 őszén történt, de a hivatalos rendőri jelentések csak tegnap láttak napvilágot. A lövés erejének nagy részét az angol férfi iPhone-ja fogta fel, és az egyik rendőr szerint csak ennek köszönheti az életét.

2014. október 15-én a kutyasétáltatásból hazaérő angol férfi azt vette észre, hogy a lakásában nincs víz. Miután megtalálta a víz elzárásáért felelős tinédzsereket, heves vita alakult ki, aminek a következménye az lett, hogy egyikük, a 19 éves Ryan Duggan előkapott egy lefűrészelt csövű sörétes puskát és közvetlen közelről rálőtt a férfira. Az áldozat egyből a földre esett, majd mivel félt attól, hogy a támadói esetleg újból lőnek, visszamenekült a lépcsőházba. A támadók a lövés után egyből elfutottak. Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de szerencsére túlélte az incidenst. A nyomozók még aznap este átvizsgálták a helyszínt, ahol megtalálták a férfi telefonját, amin látszott, hogy rengeteg sörétet fogott fel, ezáltal megvédve tulajdonosát a szinte biztos haláltól.

iphone5c

Szerencsére az áldozat telefonja felfogta a sörétek nagy részét, és ezért túlélte a lövést. Ez azért fontos, mert ha nem lett volna a telefon a zsebében az incidens ideje alatt, akkor kétségkívül meghalt volna.

A nyomozók később egy bokorban azt a fegyvert is megtalálták, mellyel leadták a lövést. Sőt, a puska mellett megtalálták az elkövető mobiltelefonját is, mely jelentősen megkönnyítette a nyomozást. A körözés kiadása után a rendőrök átvizsgálták Ryan lakását, amit üresen találtak. A lakásban további töltényekre bukkantak és a brit férfi által leírt kabátot is megtalálták. Röviddel ezután elfogták az elkövetőt egy ismerőse házában, és a bírósági tárgyalások után elítélték gyilkossági kísérletért és tiltott fegyverbirtoklásért.

Annak ellenére, hogy nagy szerencséje volt, az áldozatra még további kezelések és műtétek várnak, mivel nem sikerült minden sörétet azonnal eltávolítani. Az esetről nem szeretett volna nyilatkozni a helyi médiának, sőt teljes anonimitást kért. Annyit viszont elmondott, hogy egyébként soha nem tartotta a felső zsebében a telefont, csak idegességében csúsztatta oda.

stream_img (1)
A fegyver

Azon még a történteket vizsgáló ballisztikai szakértő is meglepődött, hogy egy ilyen kis távolságból elsütött sörétes puskával szemben ennyire ellenálló volt az iPhone 5c. Gary McIntyre, az esetet vizsgáló nyomozó azt nyilatkozta továbbá, hogy Ryan beszámítható állapotban volt a bűncselekmény elkövetésekor, de azt képzelte magáról, hogy a törvény fölött áll. Ebben a bíróság is egyetértett. Rajta kívül még 22 éves társát ítélték el, aki bevallotta, hogy segédkezett a támadásban, illetve azt az ismerősét, akinél Ryant megtalálták a rendőrök.

Forrás: Chesire Rendőrség via 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!