imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone-nal a kezében ment az Antartktiszra egy természetfotós


John Bozinov megrögzött természetrajongó, Antarktiszra tartó útja során pedig még csak véletlenül sem hagyta otthon iPhone 7 Plusszát, amivel a képek tanúsága szerint még ilyen extrém időben is remek képeket tudott készíteni.

Ez a vidék a világ egyik leghidegebb és legzordabb területe, ám él itt egy állatfaj, amely számára ez maga a paradicsom. Természetesen nem csak a pingvineknek, hanem Bozinovnak. Ki ne akarna ilyen közel kerülni ezekhez a nem mindennapi állatokhoz, főleg ha ennyire barátságosak?

PetaPixel3

A végeredmény extrája, hogy állítólag egyik kép esetén sem kellett a telefotót alkalmaznia: mindegyik az alap 29mm-es lencsével készült, így akár elég lett volna a kisebbik iPhone 7-et is magával vinnie. A két hónapos út során a legnagyobb kihívást a hideg jelentette nem csak számára, hanem a telefonnak is.

PetaPixel6

A természetbúvár nagyon ügyelt arra, hogy melegen tartsa zsebében az iPhone-ját, hiszen ebben az extrém hidegben nem kicsi a kockázata annak, hogy a szélsőséges hőmérséklet befolyásolhatja az akkumulátor üzemidejét. Itt nem az iPhone 6s féle aksi-gatere kell gondolni, normál esetben egy fényképezőgép akkumulátora is így viselkedik ilyen körülmények között. Emellett természetesen minden este töltőre kellett tennie a mobilját és minden reggel bekapcsolta a repülőüzemmódot, hogy megállítsa a folyamatos adatfolyamot, ezzel is növelve az aksi élettartamát.

PetaPixel8

Természetesen, ahogy az már ismeretes az iPhone-fotósok szentírásából, ezeket a képeket – a munkafolyamat elejétől a végéig – csak és kizárólag telefonon szabad készíteni. John is így tett, a fotókat az iPhone 7 Plus dupla kamerájával lőtte, kizárólag a beépített kamera alkalmazást használta, majd utólag a VSCO és a Snapseed appokkal végezte el az utómunkát.

PetaPixel11 PetaPixel10 PetaPixel9 PetaPixel7 PetaPixel5 PetaPixel4

Forrás: Peta Pixel

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!