imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

iPhone-nal kirándulni a legjobb


Az iPhone-od valószínűleg mindig veled van amikor feledezel egy új várost vagy a természetben barangolsz. Viszont itt az idő, hogy szemügyre vegyük azokat az alkalmazásokat, melyeket biztosan értékelni fogsz ha hátizsákos kiránduláshoz támad kedved vagy egy erdei ösvényen találod magad.

Emlékszel arra az izgalomra, amikor gyerekként felvetted a túracipődet, felültél a vonatra és érezted, hogy mindjárt elkezdődik a legújabb kalandod? Na most újra eljött az idő, hogy felhúzd azt a bizonyos bakancsot és új helyeket fedezz fel. Egy iPhone-nal az oldaladon pedig teljesen új szintre emelheted a kirándulás nyújtotta élményeket.

PeakVisor

Ha szereted a hegyeket és odavagy a szép kilátásért, ezt az alkalmazást biztosan imádni fogod. Ez az app olyan mint egy horizont térkép, segítségével megtalálhatod a leggyakrabban látogatott csúcsokat. Hogyan működik? Csak annyit kell tenned, hogy az iPhone-oddal a horizont felé mutatsz, megnyomod a gombot, felfedezed a csúcsokat és megtervezed a túrát.

Az egy hetes próbaverzió garantált, de ha kedved kapnál a havi előfizetés 1 090 Ft-ba, az éves pro verzió pedig 8 790 Ft-ba kerül (3D térképetés offline helymeghatározást biztosít). De akár a Peak Finder AR-t, az app alteregóját is kipróbálhatod. Nem meglepő dmódon, mindkét app fejlesztése az Alpokból származik, és azzal a céllal hozták őket létre, hogy segítsenek a felhasználóknak kiigazodni a hegyekben. A PeakVisor 3D térképet biztosít a legjobb túraútvonalakkal, adatbázisában pedig hegyek milliói találhatóak, ezzel ellentétben a PeakFinderben csak 600 000. Bár utóbbi kevesebb aksit is fogyaszt, hiszen nincs túlcifrázva extra funkciókkal, ami azért valljuk be, elég fontos tényező lehet a természet lágy ölén. És hogy mi szól még a PeakFinder mellett? Bármikor teleportálhatod magad egy alapértelmezett lokációra. Azért ez elég menő funkció röpke 1 790 Ft-ért, nem?

Windy Maps

Emlékszem még azokra a nagy turistatérképekre, amit mindig ki és be kellett hajtogatni, aztán a legapróbb betűvel szedett pontot keresgélni rajta, hogy az ember sikeresen visszakerülhessen a civilizációba. Természetesen ezt az élményt nem tudja már neked garantálni az app, de az, hogy konkrétan felolvassa neked az útvonalakat, szerintem semmihez sem fogható. Mindehhez pedig csak annyit kell tenned, hogy letöltöd a cseh seznam.cz által fejlesztett alkalmazást. Az alkalmazás egyéként azzal büszkélkedik, hogy “a legrészletesebb világtérkép, ami rögzíti a turista útvonalakat, bicikli utakat és sípályákat. A hangvezérléses navigáció pedig jól jöhet, főleg a biciklisták számára. Az appal egyébként megtervezheted az utadat, két ujjal lemérheted a távolságokat (ez nagyon hasznos!) és még tippeket is kapsz az adott környezettel kapcsolatban. Alapkellék a természetjárók számára, ráadásul ingyenes.

Bikemap – Map for cycling

Az alkalmazásban több, mint 4,2 millió felhasználó által generált utakat találunk világszerte több, mint 100 országba. A Bikemap beépített biciklis navigációt biztosít. Az alkalmazás megmutatja a jelenlegi helyzeteted és az összes releváns pontot ami érdekelhet, mindezt egy interaktív térkép segítségével valósidőben. Még hangvezérléses navigációt is választhatsz, ráadásul nem kell hozzá internetkapcsolat. A hálózati hatás miatt újabb és újabb izgalmas utakkal találkozhatsz, amiket a felhasználók osztanak meg veled. Az app ingyenes és Apple Watchon is használhatod.

Geocaching

Csatlakozz a világ legnagyobb kincskereső közösségéhez a hivatalos geocaching alkalmazással (geocach – geoláda). Mindegy, hogy az első vagy tízezredik geoládádat szeretnéd megkeresni, az alkalmazás a legjobb eszköz, amit geocachinghez választhatsz. A Földön okosládák (ezek a geoládák) milliói vannak elrejtve, már csak arra várnak, hogy megtaláld őket. Az app ingyenes és alkalmazáson belüli vásárlásokat kínál.

SpyGlass

A SpyGlass a kiterjesztett valóság segítségével teremt lenyűgöző vizuális hatást, ezzel pedig az egyik legmenőbb szabadtéren használatos app. Csak egy szimpla GPS eszköztár található benne, a megszokott mérőeszközökkel, viszont teljesen új szintre emeli mindezt a kiterjesztett valóság segítségével.
Az alkalmazásban egyébként egy szem elé vetített kijelző (a: HUD – head-up display), valamint egy kiváló minőségű iránytű és számos más eszköz található, amit a földrajzot kedvelők biztosan értékelni fognak: tájoló, sebességmérő, magasságmérő, csillagászati objektumkereső, szögmérő műszer, dőlésmérő és szögletes számológép. Mindezt 2 290 Ft-ért.

First Aid by Redcross

A ,,Jobb félni mint megijedni” mondás valahogy mindig értelmet nyer, amikor a biztonságról vagy egészségről van szó. A Vöröskereszt (a: Redcross) hivatalos alkalmazásával bármikor hozzáférhetsz a szükséges biztonsági információkhoz és szakértők adnak neked tanácsokat a mindennapi vészhelyzetekre. Ha bármi történjék, egy egyszerű lépésről lépésre tanács fog segíteni neked abban, hogy megoldást találj olyan gyakori sérülésekre/balesetekre, mint az égés vagy a fuldoklás. Ha pedig épp készülőben vagy egy kirándulásra, vagy már zötykölődsz a vonaton, érdemes 5 percet szánni a videókra, diagramokra, interakív kvízekre is, hiszen ezek is segítségedre lehetnek, ha meg kell oldalni egy vészhelyzetet.

Where is My Water 2

Már kényelmesen elhelyezkedtél a vonaton és utazol hazafelé? Itt az ideje egy kicsit pihenni ezzel az egyszerű fejtörővel, hiszen az aktív izommozgatás után egy kis agytorna sem árthat. A gyönyörűen megtervezett Disney alkalmazással igazi megmentővé fogsz transzformálódni, aki mondjuk vizet talál a krokodilnak miközben megmenti a kiskacsákat.

Neked is kéne egy megfelelő társ az utazásokhoz? Nézd meg a nyár legjobb iPhone ajánlatait nálunk!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!