imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lehet, hogy iPhone-on is működik majd a Drag & Drop?


A funkciót egyelőre csak az iOS 11 legnagyobb nyertesei, az iPadek kapták meg. Pedig bizonyos helyzetekben az iPhone-okon is lenne értelme. Úgy tűnik, erre az Apple is gondolt, de egyelőre a lehetőséget elrejtették a fájlrendszer mélyére.

Steven Troughton-Smith nevével nem is olyan régen találkozhattatok nálunk. Ő volt az a fejlesztő, aki már a WWDC előtt kiszúrta, hogy érkezni fog egy fájlkezelő alkalmazás is az iOS 11-ben. Utólag már nemcsak azt tudjuk, hogy igaza lett, hanem azt is, hogy mi a célja az Apple-nek az appal: elsősorban az iPadek felokosítása, hogy kiválthassák az asztali gépeket. Most szintén ő fedezett fel egy érdekességet az iOS 11-ben elrejtve.

A leleményes fejlesztő rájött, hogy az iPhone-okon is aktiválható és működik az alkalmazások között Drag & Drop funkció. Ez azt jelenti, hogy hogy például a Fotók alkalmazásból simán áthúzhatóak a képek más albumokba, de még akár egy iMessage beszélgetésbe is. Mi több, a funkció egyaránt működik linkekkel, szöveggel és könyvjelzőkkel – egyszóval mindent tud, amit az iPaden. A probléma, hogy ehhez a végfelhasználók egyáltalán nem férhetnek hozzá.

A kérdés leginkább így az, hogy mi az Apple tervei a lehetőséggel. Egyfelől az biztosra vehető, hogy tesztelték a dolgot, máskülönben nem lenne aktiválható az iPhone-okon. Ugyanakkor valami miatt mégiscsak kikapcsolták. Steven Troughton-Smith nem tartja kizártnak, hogy azért, mert az iPhone 8 on-screen Home gombja egyfajta „drop target”-ként fog működni, azaz ide lehetne majd bedobálni a fájlokat, linkeket, stb., Majd innen a megfelelő helyen, alkalmazásban kihúzhatjuk azokat. Ezek alapján iPhone 8 only lehet a funkció, melyet szeptemberben élesíthet a cég.

A fejlesztő ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy amint az emberek egyszer látták, hogy lehetséges a Drag & Drop iPhone-on is, azonnal akarni fogják a lehetőséget. Márpedig az biztos, hogy a jailbreakre dolgozó hackerek nagyon hamar elő fognak állni egy olyan tweakkel, ami elérhetővé teszi majd a dolgot mindenki számára, aki jailbreakeli a készülékét. Ez pedig az Apple-nek nem áll érdekében. Ezért Steven mindenki arra buzdít, hogy bátran zaklassák az Apple-t a funkcióért.

Forrás: 9to5mac

Ha nem vagy lázadó típus, inkább csak csendben olvasnál további Apple híreket, akkor bátran ajánljuk a gyakran frissülő Shuffle rovatunkat, ahol egyperces hírek tömkelege fogad majd.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!