imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone-on teszteli a Facebook a mozgó profilképeket


A Facebook hamarosan több mint egymilliárd felhasználó számára teszi elérhetővé többek között azt az újdonságot, hogy a profilképeiket rövid videókra cserélhessék. Ezen kívül több ponton jelentősen átalakul a profilunk a mobilalkalmazásban. Az újdonságokat egyelőre néhány kaliforniai és egyesült királyságbeli iPhone-felhasználó tesztelheti.

A Facebook statisztikái alapján a profiloldalakat naponta összesen nagyjából négymilliárd alkalommal tekintik meg a felhasználók. És mivel a világ és a technológia nagyot változott a szolgáltatás 2004-es indulása óta, valamint a forgalom nagyobb részét most már a mobileszközökről generálják a felhasználók, úgy döntöttek, hogy három ponton változtatják meg a profiloldalak kinézetét a közeljövőben.

Facebook videós profilképek

Az első az, hogy hamarosan rövid, pár másodperces videókat is használhatunk profilképnek. Ezeket az ismétlődő videókat fogja látni a profilképünk helyén az, aki meglátogatja a profilunkat. Ha nem szeretnénk videókat használni, akkor sincs semmi probléma, az egyszerű képek esetében is több változás érkezik. Először is, a Pride-szűrő sikerén felbuzdulva – több mint 26 millió felhasználó állította be – kitalálták, hogy ideiglenes profilképeket is beállíthatunk majd. Így megadhatjuk, hogy mettől meddig látszódjon ez bizonyos kép, az időszak után pedig automatikusan visszaáll az alapértelmezett fotónk. Használhatjuk mondjuk nyaraláshoz, vagy életünk egy-egy fontos napja alkalmával.

Facebook mobil újdonságok

A Facebook-profilunk fontos alapköve a digitális életünknek, ezért további testre szabhatóságot is biztosít majd a szolgáltatás a jövőben. A profiloldalunk tetejére kézzel ki- és bekapcsolható területeket kapunk, melyek tartalmát mi állíthatjuk össze. Kapunk egy új, rövid bemutatkozásra lehetőséget biztosító mezőt, valamint kiválaszthatunk legfeljebb öt kiemelt fotót, amik szintén itt jelennek meg – így a profilunkat megtekintőknek mindig a legjobb oldalunkat mutathatjuk, nem kell egyből a tegnap esti buli képeivel szembesülniük.

Ezen kívül apróbb dizájnbeli változtatásokra is sor kerül majd a mobilappokban. A profilképet az oldal közepére helyezik át, valamint nagyobb is lesz. Fontos szerepet kapnak a fotók, például azok, melyek az illetővel közös ismerősünkkel készültek, de az ismerősök listáját is könnyebben elérhetjük majd. Az újdonságokat egyelőre tehát csupán néhány kaliforniai és egyesült királyságbeli felhasználó élvezheti az iPhone-ján, de a Facebook állítása szerint hamarosan fokozatosan világszerte bevezetik a változásokat – pontos fátumokat azonban nem közölt a cég.

Forrás: Facebook via iMore. Képek és borítókép: Facebook.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!