imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone-ról tweetelt a Windows Phone fejese


Joe Belfiore, a Microsoft Operációs Rendszerek Csoportjának vállalati alelnöke Kiotóból jelentkezett be Twitteren, azonban egy aprócska funkcióra nem figyelt.

Saját bevallása szerint Belfiore, miután megszerezte számítástechnikai diplomáját a Stanford Egyetemen, rögtön elkezdett bedolgozni a Microsoftnak, így például vezető projektmenedzser volt a Windows 95 felhasználói élményének kialakításában, de dolgozott a Windows XP felhasználói felületén is. 2009-től bekapcsolódott a Windows Phone munkálataiba, ahol a program menedzsment és a dizájn területén dolgozott, most már pedig őt címkézik a Windows Phone „főnökének.” Belfiore még tavaly novemberben kezdte meg igen hosszú szabadságát, hogy több időt tölthessen a családjával, és körbeutazzák a világot. Ígérete szerint idén nyáron áll újra munkába. Nemrég Japánban járt, ahonnan is Twitteren üzent követőinek, hogy egy hajszentélyben járt, és lerótta kegyeletét. Ha eltekintünk attól, hogy szőkére festette a haját, van itt még egy apróság:

joe-belfiore-twitter

Igen, a Microsoft egyik alelnöke egy iPhone-ról jelentkezett be. Hogy ez kínos? Öt vagy hat éve biztosan az lett volna, hisz Steve Ballmer egykori vezérigazgató nem elég, hogy lesajnálta az iPhone-t, de nem nézte különösen jó szemmel, ha Microsoft alkalmazottak az Apple okostelefonjával mutatkoztak. Azóta sok kilobyte lefolyt a digitális csatornákon, a Satya Nadella által vezetett cég pedig ma már egészen máshogy áll ehhez a kérdéshez. Egyrészt Microsoft alkalmazottak immáron nyugodtan és szabadon használhatják az Apple eszközeiket, sőt dolgozhatnak is rajta, számos Microsoft szoftver előbb jelenik meg iOS-re / OS X-re, mint Windowsra, és a korábbi harcias, beszólogatós reklámokat is lejjebb csavarták.

Joe Belfiore, Alex Kipman és Terry Myerson demózzák a Microsoft HoloLens-t.
Joe Belfiore, Alex Kipman és Terry Myerson demózzák a Microsoft HoloLens-t.

Ezek után nem különösebben kínos, hogy Belfiore iPhone-t használ a szabadságán, és ahogy a The Verge újságírója kiemelte, ez egy okos lépésnek is tekinthető, hogy ő legalább veszi a fáradtságot, hogy megismerje a konkurenciát. És ha egy pillanatra azt is hihettük, hogy ezt ironikusan gondolták, úgy Belfiore egy nyilatkozattal őket igazolta.

Nagyon fontos számomra, hogy megértsem az iPhone-t és az androidos telefonokat, amelyek a Windows Phone versenytársai. Hogy megértsem az előnyeiket és a hátrányaikat, hogy ahogy a Windows esetében, úgy az Android és iOS esetében is lássam az egész ökoszisztémát, ehhez benne kell élnem. Érezned kell az erősségeit és a gyengéit, hogy lehangoljon és feldobjon. És ez nem fog menni, ha csak pár napig „játszol” vele. Meg kell ismerned a felhasználói felületet, fel kell töltened fényképeket, használnod kell különböző multiplatformos alkalmazásokat, eszközöket…egyszóval mindent ki kell próbálnod.

Ha ez kell ahhoz, hogy jobbak legyenek a jövő Windows Phone-jai, és nagyobb kihívást jelentsenek az iPhone-nak, úgy csak drukkolni tudunk Belfiore-nek.

Források: Cult of Mac, The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!