imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone SE Plus koncepcióképek


Vagy iPhone SE X koncepcióképek, de ez az elnevezés talán túl áthallásos lett volna. Lényeg, a lényeg, hogy egy dizájnercsapat fogta magát és beleálmodta az iPhone X legjobb újításait az iPhone 5S házába, mellyel lényegében a lassan két éves iPhone SE lehetséges utódját alkotta meg.

Az edge-to edge kijelző egyik legklasszabb tulajdonsága, hogy lehetővé tette a fizikailag a 4,7”-es iPhone-oknál alig nagyobb iPhone X számára, hogy egy hatalmas, 5,8”-es kijelzőt kapjon. De mi van akkor ha a 4,7”-es telefonok fizikai mérete is túl nagy a számunkra, és maradnánk a jól bevált 4”-es iPhone SE kategóriánál, de szeretnénk élvezni a tartalomfogyasztásra kétségtelenül alkalmasabb 5” felé közelítő kijelző előnyeit?

Minden bizonnyal ez a gondolat motoszkált a curved.de csapatának a fejében is, amikor elkészítették az alább látható koncepcióképeket és videót. A vezérelv nagyon hasonló, mint amit az Apple is követett az eredeti iPhone SE készítésekor: az aktuális csúcskészülék leglényegesebb újításait belepakolni egy kicsi, jól bevált házba.

Jelen esetben ez természetesen az iPhone X, melytől az edge-to-edge OLED kijelzőt, a hátlapi dupla és az előlapi TrueDepth kamerákat, na meg természetesen ez által a Face ID-t örökölte meg a képzeletbeli iPhone SE utód. Sőt, a videó tanulsága alapján a Curved beleálmodta még a sokak által hiányolt kijelző alá ültetett Touch ID-t is a koncepcióba. Hardveresen ezekhez a specifikációkhoz természetesen járna még az A11 Bionic chip és kicsit több RAM is, na meg egy izmosabb akkumulátor – de ezt már csak mi gondoljuk oda.

Az SE a mai napig az egyik legnagyobb sikertermék a felhasználók körében, nemcsak a kicsi mérete és az erős, korszerű hardver miatt, hanem a kifejezetten kedvező árcímkének is köszönhetően. Nagy kérdés, hogy az Apple mit tervez a modellel, de az biztos, hogy rengetegen remélik, hogy valamilyen formában láthatjuk majd a folytatást. Erre egyébként pont itt lenne az alkalom, minekután jövő tavasszal lesz kereken két éves a készülék.

Ismerve viszont az iPhone X kálváriáját az OLED panelek és a TrueDepth kamera körül, sajnos aligha van rá esély, hogy a közeljövőben lenne arra kapacitás, hogy még egy, ráadásul nem csúcsmodellel lefussák ezeket a köröket. Talán majd, ha az LG is beszáll az OLED bizniszbe…

Nektek hogy tetszik az elképzelés, kéne?

Forrás: 9to5mac és Curved.de

Addig, amíg várjuk a folytatást, az eredeti verzió továbbra is elérhető a webshopban, ráadásul most még kedvezőbb áron. Ha már inkább a jövőbe fordítanátok a fejeteket, akkor itt adhatjátok le az előrendelést az iPhone 8-ra, vagy várhattok az igen jól sikerült iPhone X-re is, de az még sokára lesz.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!