imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

iPhone volt a fa alatt? – minden tudnivaló az első lépésekről


Ha iPhone-t vagy iPadet hozott a Jézuska, akkor ez a cikk neked szól, hiszen összeszedtünk minden tudnivalót arra az esetre, ha kérdésed merülne fel. Itt megtalálod mire figyelj első iPhone-osként, hogyan érdemes telepítened az új készülékedet, ha eddig nem iPhone-od volt hogyan migrálhatsz Android rendszerű készülékről iOS-re, illetve újdonságokat az iPhone 8-cal és iPhone X-zel kapcsolatosan.

Miután kibontottad a dobozt és bekapcsoltad az új eszközt felmerül a kérdés, hogyan érdemes nekiállni az aktiválásnak, hiszen több eshetőség is szóba jöhet. A legijesztőbb a más rendszerről való migrálás, amihez az Apple mára elég sok segítséget nyújt. Gyakorlatilag az alkalmazásaidon kívül minden személyes adatodat áttelepíthetsz az iPhone-odra ezekkel a lépésekkel.

Új iPhone-osként szükséged lesz egy Apple ID-ra. Ne ijesszen meg, hogy az Apple máris bankkártya adatokat követel tőled, ezeket akár később is csatolhatod a fiókodhoz. Vagy ha jobban bízol a virtuális bankkártyákban, akkor használhatsz PayPal fiókot is az App Store vásárlásaidhoz. Abban a kivételes esetben, ha korábban már volt Apple ID-d, de újat szeretnél kezdeni, akkor így törölheted a meglévő fiókodat.

iPhone-ról iPhone-ra váltóknak úri dolguk lesz az Apple ökoszisztémában, vagy ha van iPaded, amit már az iOS 11-gyel használsz, akkor ez a legegyszerűbb módja annak, hogy mindent beállíts az új telefonodon. Érdemes lesz felfedezned az iOS 11 újdonságait, például a Wi-Fi megosztást, a Kamera alkalmazás QR kódos szkennerét és a rejtett funkciókat, amiket tömörítve szedtünk össze korábban.

Régi iPhone-osoknak is megszokást igényel az iPhone X új gesztusvezérlése, vagy a lecserélődött gombkombinációk, amik az iPhone 8 esetén is jelen vannak. Ha tehát arra vagy kíváncsi, hogyan tudsz képernyőképet készíteni, force restartolni vagy DFU módba rakni a készüléked, akkor itt minden megtalálhatsz. Akadnak még apróságok, mint például a lap tetejére ugrás, de ha végigböngészted az itt szereplő hivatkozásokat, illetve a Tippek alkalmazást az iPhone-odon, akkor tulajdonképpen máris szakértő vagy a témában.

Ebbe a cikkbe sajnos nem fért bele minden, csak a lényeget sűrítettük. De ha tovább okosítanád magad iPhone témába, akkor a Tippek rovatban találsz ehhez hasonló írásokat. Ha elakadtál, írd meg kérdésedet a cikk alatti komment szekcióban!

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!