imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone vs. Android: kik táplálkoznak egészségesebben?


A Yelp által idén felvásárolt, az Egyesült Államokban népszerű online ételrendelő szolgáltatás, az EAT24 érdekes felmérést publikált: különböző szempontok alapján megnézték ugyanis, hogy milyen szokásbeli különbségek vannak a cég alkalmazását iPhone-on illetve Androidon használó ügyfeleik között.

Az EAT24 az utóbbi három hónap rendeléseit vette alapul, amikor megnézték, vajon melyik felhasználótábor étkezik egészségesebben. Az első szempont teljesen magától értetődő: vajon az appot használó emberek hány százaléka szűr az egészséges ételekre a két platformon? Ehhez azt vizsgálták, milyen arányban vannak azok, akik először a „Healthy” filtert kapcsolják be böngészés közben. Az eredmény iPhone esetében 27,3%, míg Androidnál 17,8%, vagyis az előbbiek hajlamosabbak egészséges ételeket rendelni.

Azok aránya, akik csak a „Healthy” szűrővel keresnek ételt.
Azok aránya, akik elsőként a „Healthy” szűrőt kapcsolják be ételkeresésnél.

És ki rendel több zöldséget? Majdnem hasonló különbséggel itt is az iPhone-felhasználók vannak elöl, az Apple telefonjáról ugyanis az éhes emberek 35%-a rendelt húst nem tartalmazó ételt, míg az androidosoknál ez az arány 7 százalékponttal alacsonyabb lett, 28%.

EAT24 – Ki egészségesebb?
Milyen arányban rendelnek zöldséget a felhasználók?

Ami a fűszeres illetve csipős ételeket illeti, itt viszont fordul a kocka, ugyanis az androidosok közel 33%-a keresett ez alapján a szűrő alapján, míg az iPhone-osoknál ez az arány csupán 22,6%. Úgy tűnik továbbá, hogy a robotos operációs rendszer pártolói jobban odafigyelnek mások véleményére, ugyanis a megjegyzések alapján 21,3%-uk szűrt, míg iOS-es társaik csupán 15,1%-ban.

Androidos ismerőseinkkel nagyobb esélyünk van egy jó csípős mexikóit rendelni.
Androidos ismerőseinkkel nagyobb esélyünk van egy jó csípős mexikóit rendelni.

Na és ki hajlamosabb inkább kimozdulni otthonról, vagy ki ücsörög a lakásban és várja a futárt? Az EAT24 rendszerén keresztül kiválaszthatjuk, hogy házhoz szállítással kérjük-e az adott ételt, vagy inkább elmegyünk érte az étterembe és ott vesszük át személyesen. Itt elég éles a különbség, az iPhone-osok közel kétszer nagyobb eséllyel mennek el az ételért, mint az Android-felhasználók.

Az iPhone-osok kétszer nagyobb eséllyel sétálnak el a rendelt ételért – legalább azt a pár lépést, amit a kocsi és az étterem között kell megtenni.
Az iPhone-osok kétszer nagyobb eséllyel sétálnak el a rendelt ételért – legalább azt a pár lépést, amit a kocsi és az étterem között kell megtenni.

Érdekességképpen azt is gyorsan megnézték, hogy a két alkalmazásboltban, vagyis az App Store-ban és a Google Play Store-ban hány egészséggel kapcsolatos app van a népszerű szoftverek listáján. Az App Store esetében az első tízben egyből van egy 5 appot tartalmazó csomag, valamint egy másik, edzéshez használható alkalmazás, míg a Google boltjában az első ilyen a 134. helyen tanyázik.

A végeredmény tehát az, hogy az iPhone-felhasználók aktívabbak, és jobban odafigyelnek a helyes táplálkozásra mint androidos társaik. Az EAT24 felmérését természetesen nem kell annyira komolyan venni, inkább vicc, mintsem tudományos alapossággal elvégzett kutatás.

Forrás: EAT24 blog via 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!