imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone X mini: egy apró iPhone koncepció


Mit szólnál egy iPhone-hoz, ami elfér a tenyeredben? És még szuper olcsó is? Nyilván lehetetlen, de egy lelkes dizájnert ez nem akadályozott meg benne, hogy elképzelje.

A telefonméretekkel kapcsolatban két tendencia figyelhető meg. Egyrészt a telefonok mérete világszinten egyre csak nő, a mostani sztenderd nem is olyan régen még bőven a phablet kategóriában versenyzett volna. Másrészt meg ezzel párhuzamosan egyre több ember kezdett el vágyni újra kisméretű telefonokra. Nem véletlenül olyan népszerű például az iPhone SE és nem véletlenül várják sokan a 2-t belőle.

Mai koncepciónk ennek az irányzatnak egy szélsőséges képviselője. Az iPhone X mini nem szimplán egy szokásosnál kisebb, de még normál méretű készülék, hanem egy tényleg aprócska kis iPhone. A készítőt Dongjae “Krystofer” Kimet akkor kapta az ihlete, amikor látott egy kisgyereket egy Plus-szal a kezében, aki képtelen volt felvenni azt.

Ennek hatására pedig elképzelte, hogyan is nézne ki egy olyan iPhone, ami egyfelől nagyon apró, hogy mindenki zsebében kényelmesen elférjen; másfelől olyan képaránnyal rendelkezik, hogy a sarkok is könnyen elérhetőek legyenek; végül pedig kellően leegyszerűsített ahhoz, hogy az idős korosztály is könnyen átláthassa a funkciókat. A telefon-SMS-böngésző triumvirátusnál tehát alig tudna többet. Cserébe az elképzelés szerint sokkal olcsóbb is lehetne.

Ez lett a fentebb látható készülék. Neked kéne ilyen?

Forrás: CultofMac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!